Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Από 4/12 έως 29/1 η περίοδος αποδοχής

Tην Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007 ξεκινά η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης του ΟΤΕ προς τις μετοχές της Cosmote και λήγει την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008. Μέχρις στιγμής ο ΟΤΕ κατέχει το 89,93% της Cosmote.

Cosmote: Από 4/12 έως 29/1 η περίοδος αποδοχής
Tην Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007 ξεκινά η περίοδος αποδοχής της δημόσιας πρότασης του ΟΤΕ προς τις μετοχές της Cosmote και λήγει την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008.

Yπενθυμίζεται ότι στις 30/11/2007, στο πλαίσιο της δημόσιας πρότασης, ο ΟΤΕ κατείχε το 89,93% των μετοχών της Cosmote. Πριν από τη Δ.Π. κατείχε ποσοστό 67,83%.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, σε περίπτωση που μετά τη λήξη της περιόδου αποδοχής ο προτείνων κατέχει συνολικά άμεσα και έμμεσα μετοχές που αντιπροσωπεύουν:

(α) Ποσοστό μικρότερο του 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας, ο προτείνων προτίθεται να απορροφήσει την εταιρία.

(β) Ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας, ο προτείνων (i) θα απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων μετοχών, σύμφωνα με το άρθρο 27 του νόμου (”Δικαίωμα εξαγοράς”) έναντι καταβολή του προσφερόμενου τιμήματος ανά μετοχή και (ii) υποχρεούται να αγοράσει χρηματιστηριακά όλες τις μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δημόσιας πρότασης έναντι καταβολής σε μετρητά του προσφερόμενου τιμήματος, σύμφωνα με το άρθρο 28 του νόμου (”Δικαίωμα εξόδου”).

Στη συνέχεια, ο προτείνων θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας με θέμα ημερήσιας διάταξης τη διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α. Ομοίως, ο προτείνων θα επιδιώξει τη διαγραφή των GDRs από το LSE. Τέλος, σε περίπτωση που ο προτείνων αποκτήσει το 100% των μετοχών προτίθεται να διατηρήσει αμετάβλητη την εταιρική οντότητα της εταιρίας.

* Η ανακοίνωση της εταιρίας δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v