Ραγδαίες εξελίξεις στα διοικητικά της Πειραιώς

Έως το τέλος της εβδομάδας θα οριστεί ο νέος πρόεδρος της τράπεζας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για Έλληνα που εργάζεται για δεκαετίες στις ΗΠΑ. Την Τετάρτη η nomination committee θα καταλήξει στις τελικές προτάσεις της για τον νέο CEO.

Ραγδαίες εξελίξεις στα διοικητικά της Πειραιώς

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η στελέχωση της Τράπεζας Πειραιώς και εντός της εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, να ανακοινωθεί ο νέος πρόεδρος του ομίλου, ενώ την Τετάρτη η nomination committee θα κληθεί να αποφασίσει για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι ο νέος πρόεδρος της τράπεζας είναι Έλληνας που έχει εργασθεί για δεκαετίες σε τραπεζικές και θεσμικές θέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του (σ.σ. πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Γιώργο Χατζηνικολάου).

Η υποψηφιότητά του κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα και τις διαφωνίες μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών (SSM, ΤΧΣ, ιδιωτών μετοχών) καθώς είναι γνωστές οι κόντρες τους όσον αφορά στη στελέχωση της τράπεζας. Κόντρες που ξεκίνησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τον Νοέμβριο του 2015, με αποτέλεσμα η τράπεζα όλο αυτό το χρονικό διάστημα να έχει λειτουργήσει με δύο (Σταύρος Λεκκάκος, Γιώργος Πουλόπουλος) αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους.

Έρχεται ο CEO

Μεθαύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η ξένη συμβουλευτική εταιρεία Egon Zehnder, η οποία έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το έργο της εξεύρεσης στελεχών για την κάλυψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, θα καταθέσει στην Επιτροπή Αξιολόγησης (nomination committee) την τελική πρότασή της.

Πηγές που εμπλέκονται στη διαδικασία τονίζουν στο Euro2day.gr πως το αργότερο μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα κλείσει και το θέμα του διευθύνοντος συμβούλου.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας είναι Ελληνας καθώς στη λίστα συμπεριλαμβάνονται στελέχη με σημαντική εμπειρία στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ορισμένα εκ των οποίων εργάζονται ήδη σε υψηλόβαθμες θέσεις.

Άμεσα και στην ΕΤΕ

Εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να κλείσει και η εκκρεμότητα στην Εθνική Τράπεζα που αφορά στην τοποθέτηση νέου προέδρου, καθώς η νυν πρόεδρος Λούκα Κατσέλη θα αποχωρήσει, διότι προσκρούει στα κριτήρια επιλογής που προβλέπει ο νόμος.

Για το θέμα «τρέχει» διεθνής διαγωνισμός και σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία προχωρά με γοργούς ρυθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v