Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Δημόσιες προτάσεις για Attica και Blue Star

Tη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007 ξεκινά η περίοδος αποδοχής της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της MIG Shipping, θυγατρικής της Marfin Investment Group, προς τους μετόχους της Attica Συμμετοχών στα 5,5 ευρώ, και της Blue Star στα 3,83 ευρώ. Η περίοδος αποδοχής λήγει την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008.

MIG: Δημόσιες προτάσεις για Attica και Blue Star
Tη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007 ξεκινά η περίοδος αποδοχής της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της MIG Shipping, θυγατρικής της Marfin Investment Group, προς τους μετόχους της Attica Συμμετοχών στα 5,5 ευρώ, και της Blue Star στα 3,83 ευρώ.

Η περίοδος αποδοχής λήγει την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008, την ώρα λήξης του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών οι οποίες λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της MIG Shipping προς τους μετόχους της εταιρίας Attica Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών για την αγορά του συνόλου των κοινών, ανώνυμων, μετά ψήφου, μετοχών τους στην τιμή των 5,50 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε η MIG.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007 ξεκινά η περίοδος αποδοχής της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της MIG Shipping προς τους μετόχους της Attica Συμμετοχών, και λήγει την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008, την ώρα λήξης του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών οι οποίες λειτουργούν στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007 ενέκρινε το Πληροφοριακό Δελτίο για την Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση (προς όλους τους κατόχους των κοινών ανώνυμων, μετά ψήφου, μετοχών εκδόσεως της εταιρίας με την επωνυμία ”ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” και τον διακριτικό τίτλο ”ATTICA GROUP” αναφορικά με την αγορά του συνόλου των μετοχών.

Ο Προτείνων έχει εξουσιοδοτήσει τη ”MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.” να παραλαμβάνει τις Δηλώσεις Αποδοχής κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στο Πληροφοριακό Δελτίο της Δημόσιας Πρότασης.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό της MIG στην Attica Συμμετοχών ανέρχεται στο 56,654%, έπειτα και από αγορές μετοχών στις 28 Νοεμβρίου.

Εξ αυτού, η εταιρία κατέχει άμεσα ποσοστό 6,722%, το οποίο αντιστοιχεί σε 7.003.071 μετοχές της Εκδότριας, και έμμεσα, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της MIG SHIPPING S.A., ποσοστό 49,93% το οποίο αντιστοιχεί σε 52.015.746 μετοχές της Εκδότριας.

Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση για Blue Star

Σε ξεχωριστή της ανακοίνωση η MIG ανακοινώνει την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της MIG Shipping προς τους μετόχους της Blue Star Ναυτιλιακή για την αγορά του συνόλου των κοινών, ανώνυμων, μετά ψήφου, μετοχών τους στην τιμή των 3,83 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η περίοδος αποδοχής για τη Δημόσια Πρόταση της Blue Star αρχίζει τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007, ώρα 08:00 π.μ., και λήγει την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008, την ώρα λήξης του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών οι οποίες λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ο Προτείνων έχει εξουσιοδοτήσει τη ”MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.” να παραλαμβάνει τις Δηλώσεις Αποδοχής κατά τα ειδικότερα διαλαμβανόμενα στο Πληροφοριακό Δελτίο της Δημόσιας Πρότασης.

Σημειώνεται ότι η MIG ελέγχει το 50,257% της Blue Star, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας στις 19 Νοεμβρίου.

Εξ αυτού, η MIG κατέχει άμεσα ποσοστό 1,462%, το οποίο αντιστοιχεί σε 1.535.052 μετοχές της Εκδότριας, και έμμεσα, μέσω της Attica Συμμετοχών, ποσοστό 48,795% το οποίο αντιστοιχεί σε 51.235.000 μετοχές της Εκδότριας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v