ΕΛΠΕ: Στο 5% η απόδοση του νέου ομολόγου

Η έκδοση αφορούσε senior ομόλογο, με 5 χρόνια διάρκεια, το οποίο απευθυνόταν τόσο σε όσους κατέχουν ομολογίες ΕΛΠΕ λήξης 10/5/2017, όσο και στο ευρύ επενδυτικό κοινό. Κάτοχοι ομολόγων 296,4 εκατ. ανταποκρίθηκαν στην πρόταση της εταιρίας.

ΕΛΠΕ: Στο 5% η απόδοση του νέου ομολόγου

Στο 5% διαμορφώθηκε η απόδοση του νέου πενταετούς ομολόγου των ΕΛΠΕ, με την έκδοση να υπερκαλύπτεται από ξένους και Έλληνες επενδυτές.

Πρόκειται για senior ομόλογο, με 5 χρόνια διάρκεια, το οποίο απευθυνόταν τόσο σε όσους κατέχουν ομολογίες ΕΛΠΕ λήξης 10/5/2017, όσο και στο ευρύ επενδυτικό κοινό. 

Σύμφωνα με το Reuters, κάτοχοι ομολόγων 296,4 εκατ. ευρώ ανταποκρίθηκαν στην πρόταση που υπέβαλαν τα ΕΛΠΕ για επαναγορά μέρους των τίτλων που λήγουν τον Μάιο.

Ως διεθνείς συντονιστές του βιβλίου λειτούργησαν η Credit Suisse και η HSBC, ενώ bookrunner είναι οι Eurobank, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική.

Στόχος των ΕΛΠΕ είναι να αναχρηματοδοτήσουν τον υφιστάμενο δανεισμό τους, μεταφέροντας το ομόλογο λήξης το 2017, στο 2021.

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ομίλου κ. Στάθης Τσοτσορός επισημαίνει ότι η εξέλιξη αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης των επενδυτών προς την εταιρία και την ελληνική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v