Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοσώλ: Ενέργειες άρση επιτήρησης

Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βγούν οι μετοχές της από την κατηγορία της επιτήρησης, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η εταρία Βιοσώλ.

Βιοσώλ: Ενέργειες άρση επιτήρησης
Σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να βγούν οι μετοχές της από την κατηγορία της επιτήρησης, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η εταρία Βιοσώλ.

Υπενθυμίζεται, ότι οι μετοχές της Εταιρίας, σύμφωνα με την από 23/9/1999 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α., εντάχθηκαν στην κατηγορία διαπραγμάτευσης ”Υπό επιτήρηση”, λόγω δυσμενών οικονομικών αποτελεσμάτων και έκτοτε διαπραγματεύονται στην ίδια κατηγορία διαπραγμάτευσης.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, την οικονομική εξυγίανση της Εταιρίας και συνεπεία αυτής τη μεταφορά της μετοχής στην κανονική κατηγορία διαπραγμάτευσης, η διοίκηση προγραμμάτισε και υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις:

1) Μείωση του Κόστους και Δαπανών,

2) Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 2.978.634? με σκοπό την χρηματοδότηση του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης της εταιρίας που προβλέπει

(i) τον εμπλουτισμό του φάσματος των προϊόντων με ανταγωνιστικότερα,

(ιι) την επικέντρωση της παραγωγικής διαδικασίας σε προϊόντα με στοιχεία ιδιαιτερότητας που ευνοούν την παραγωγή στην Ελλάδα και

(ιιι) την αγορά πακέτου μετοχών Ανώνυμης Εταιρίας μη εισηγμένης στο Χ.Α.

3) μέσω της συγγενούς εταιρίας NEOVENT ΑΕ, υπεβλήθη αίτηση για έκδόση άδειας παραγωγής ενέργειας , με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών συστημάτων, για ένα σταθμό ονομαστικής ισχύος 1,5 MW που θα εγκατασταθεί στο ακίνητο της ΒΙΟΣΩΛ, και θα λειτουργεί με την συνεργασία των δύο εταιριών

4) προσπάθεια επέκτασης σε συναφείς δραστηριότητες και

5) οι Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων την 24/9/2007 αποφάσισαν την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας, με καταβολή μετρητών κατά 8.343.794,40 ευρώ, με έκδοση 27.812.648 νέων κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ κάθε μίας.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου, μετά την αφαίρεση των σχετικών εξόδων αύξησης, θα διατεθούν για την αύξηση των κεφαλαίων κίνησης της εταιρίας και για εξαγορές άλλων επιχειρήσεων και αποπληρωμή χρεογράφων και δανείων που θα χρησιμοποιηθούν, μέχρι την ολοκλήρωση της αύξησης, για την αγορά άλλων επιχειρήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v