Εκλεισε η συμφωνία πώλησης της Marfin Bank Beograd

Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στη Σερβία, η CPB πωλεί τη συμμετοχή της μέσω μιας διαφανούς διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας με τη συμμετοχή τεσσάρων διεθνών επενδυτών, τονίζει ο Κρις Παύλου.

Εκλεισε η συμφωνία πώλησης της Marfin Bank Beograd

Συμφωνία για την πώληση της Marfin Bank A.D. Beograd (MBS) υπέγραψε στις 30 Σεπτεμβρίου η Cyprus Popular Bank Public Co Ltd (CPB).

Αγοραστής είναι η Expobank CΖ A.S., η οποία αποκτά το σύνολο της συμμετοχής της CPB στη Marfin Bank A.D. Beograd, η οποία αντιπροσωπεύει το 99,09% του συνολικά καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και 72,50% των προνομιούχων μετοχών της τράπεζας.

Ο Κρις Παύλου, Ειδικός Διαχειριστής της CPB, αναφέρει: «Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στη Σερβία, η CPB πωλεί τη συμμετοχή της στην MBS μέσω μιας διαφανούς διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας με τη συμμετοχή τεσσάρων διεθνών επενδυτών. Αυτό αναδεικνύει την αποστολή και τη δέσμευσή μας να μεγιστοποιηθεί το όφελος των πιστωτών της CPB. Βρίσκομαι επίσης στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι ο νέος ιδιοκτήτης της τράπεζας, η Expobank Cz AS, με ενημέρωσε ότι έχει μακροπρόθεσμα σχέδια για την ανάπτυξη της MBS».

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε. (IBG) ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της CPB. Το Δικηγορικό Γραφείο Μ & Π Μπερνίτσα ενεργεί ως επικεφαλής νομικός σύμβουλος της CPB, με την υποστήριξη του Δικηγορικού Γραφείου Τορναρίτη.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε ρυθμιστικές εγκρίσεις στη Σερβία, την Τσεχία και την Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v