Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Δεν ενδιαφερόμαστε για ελληνική τράπεζα

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ελληνική τράπεζα και ειδικότερα με την Alpha Bank, τόνισε όμως ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης στην αγορά της Ουκρανίας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές που ακολούθησε την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Εθνική: Δεν ενδιαφερόμαστε για ελληνική τράπεζα
Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ελληνική τράπεζα και ειδικότερα με την Alpha Bank, τόνισε όμως ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επέκτασης στην αγορά της Ουκρανίας.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές που ακολούθησε την ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου, η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι το μερίδιο αγοράς της στην Ελλάδα είναι ισχυρό και επικεντρώνεται στην επέκταση εκτός των συνόρων, οπότε δεν ενδιαφέρεται για εγχώριους στόχους.

Ωστόσο, ο επικεφαλής στρατηγικής, κ. Παύλος Μυλωνάς, σημείωσε ότι η Εθνική ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την αγορά της Ουκρανίας, στην οποία πραγματοποιούνται σημαντικές μεταρρυθμίσεις και ταιριάζει με τις υφιστάμενες θυγατρικές τις στις διεθνείς αγορές.

Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, σημείωσε ότι στο δ’ τρίμηνο οι ελληνικές τράπεζες προσπαθούν να διευρύνουν τα περιθώριά τους μέσω πιο ρεαλιστικής τιμολόγησης στην αγορά ενυπόθηκων δανείων, οπότε ”τα χειρότερα στη συμπίεση των περιθωρίων είναι πίσω μας”.



Ο κ. Θωμόπουλος υπογράμμισε πως δεν βλέπει αξιοσημείωτη συμπίεση των περιθωρίων στο επόμενο διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v