Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βγενόπουλος: Ορόσημο το 20% στον ΟΤΕ

Εξαίρετες χαρακτήρισε τις σχέσεις της ΜIG με το Δημόσιο ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, αναφέροντας ότι στοχεύει στην απόκτηση του 20% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, ώστε να είναι εφικτή η ενοποίηση των αποτελεσμάτων. Τι είπε για εκπροσώπηση στο ΔΣ του ΟΤΕ, ίδιες μετοχές της MIG και τις εξελίξεις στον κλάδο υγείας.

Βγενόπουλος: Ορόσημο το 20% στον ΟΤΕ
Εξαίρετες χαρακτήρισε τις σχέσεις της ΜIG με το δημόσιο ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές, αναφέροντας ότι στοχεύει στην απόκτηση του 20% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, ώστε να είναι εφικτή η ενοποίηση των αποτελεσμάτων.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι επιθυμεί να υπάρξει μια αναλογική εκπροσώπηση της ΜIG στο ΔΣ του ΟΤΕ, δεδομένο που, μεταξύ άλλων, θα ενισχύσει και την διαφάνεια και την εταιρική διακυβέρνηση του οργανισμού.

Τόνισε επίσης ότι η MIG έχει θέσεις και απόψεις για τον ΟΤΕ αλλά σε αυτή τη φάση είναι ”εμπιστευτικές” (confidential) και όταν είναι έτοιμη να τις κοινοποιήσει θα ενημερώσει πρώτα τη διοίκηση και τους μετόχους.

Ο κ. Βγενόπουλος πρόσθεσε ακόμη πως η θέση του ελληνικού δημοσίου για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τον ΟΤΕ από ένα μεγάλο τηλεπικοινωνιακό οργανισμό είναι σεβαστή.

Όπως σημείωσε ο κ. Βγενόπουλος, η MIG έχει αρχίσει την εφαρμογή του προγράμματος επενδύσεων, οι οποίες στοχεύουν και στη διασπορά των επενδυτικών κινδύνων. Παράλληλα, σημείωσε ότι η θέση της για τις επενδύσεις στις οποίες προχωρά είναι μακροπρόθεσμη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι η MIG δεν ενδιαφέρεται στο ορατό μέλλον να επενδύσει σε εταιρίες ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα.

Αναφορικά με τον κλάδο της υγείας, σημείωσε ότι δεν μπορεί να παράσχει ορατότητα αυτή τη στιγμή στους επενδυτές, αλλά σε 6 μήνες η δραστηριοποίηση της MIG στον κλάδο θα αλλάξει δραματικά.

Σε σχέση με τις ίδιες μετοχές, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν προσφορές για την απόκτηση των μετοχών, αλλά προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις τρέχουσες συνθήκες στην αγορά και την τιμή της MIG στην παρούσα φάση.

Εάν βελτιωθούν οι συνθήκες, εξήγησε, ενδέχεται να εξετασθεί μια προσφορά σε καλύτερα τιμήματα. Ωστόσο, εάν διατηρηθούν οι τρέχουσες συνθήκες, ενδέχεται να εξετάσει την ακύρωση των μετοχών, κάτι που θα ενισχύσει τη μερισματική απόδοση ανά μετοχή και άρα την αξία προς τους μετόχους της MIG.

Ερωτηθείς για την καθαρή αξία ενεργητικού, ο κ. Βγενόπουλος σημείωσε ότι το NAV είναι σημαντικό νούμερο για την αποτίμηση της MIG αλλά όχι το σημαντικότερο. Όπως εξήγησε, η Marfin Investment Group είναι ένας επιχειρηματικός όμιλος και όχι ένα fund, οπότε θα πρέπει να αξιολογείται πρωτίστως για τα EBITDA, τα καθαρά κέρδη και τα γενναιόδωρα μερίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v