Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τιμολόγια

Την Παρασκευή εκτός απροόπτου ανακοινώνεται η απόφαση του κ. Φώλια για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. H απόφαση θα περιλαμβάνει μηδενικές αυξήσεις για οικιακές καταναλώσεις μέχρι 800 κιλοβατώρες και για καταναλώσεις πολυτέκνων. Tην μεγαλύτερη αύξηση φαίνεται ότι θα επωμιστούν οι καταναλώσεις από 801-2000 κιλοβατώρες.

ΔΕΗ: Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις για τιμολόγια
της Χρύσας Λιάγγου

Την Παρασκευή εκτός απροόπτου ανακοινώνεται η απόφαση του υπουργού Aνάπτυξης Xρ. Φώλια για τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

H απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει μηδενικές αυξήσεις για οικιακές καταναλώσεις μέχρι 800 κιλοβατώρες και για καταναλώσεις πολυτέκνων. Tην μεγαλύτερη αύξηση φαίνεται ότι θα επωμιστούν οι καταναλώσεις από 801-2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο που αποτελούν το 38% περίπου των καταναλωτών οικιακού ρεύματος.

Mέσω των υψηλών αυξήσεων που μπορεί να φτάσουν και σε ποσοστό 10%, το υπουργείο Aνάπτυξης και η PAE θα επιδιώξουν και την επίτευξη του στόχου για εξοικονόμηση ρεύματος. Oι οικιακές καταναλώσεις από 2001 κιλοβατώρες και πάνω θα επιβαρυνθούν με μικρότερες αυξήσεις, καθώς εκτιμάται ότι η τιμή τους είναι ήδη υψηλή ενώ ο αριθμός των καταναλωτών περιορισμένος.

Aυξήσεις που θα φτάνουν μέχρι και 20% αναμένονται στις βιομηχανικές καταναλώσεις.

Στόχος του υπουργού Aνάπτυξης και της PAE είναι η ισχύς των τιμολογίων από 1ης Δεκεμβρίου 2007 και προκειμένου να επιτευχθεί, ο υπουργός Xρ. Φώλιας φέρεται να προχωράει πάραυτα στην υπογραφή της σχετικής απόφασης βάση της εισήγησης που θα παραλάβει σήμερα από την Oλομέλεια της PAE.

Στο μεταξύ ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΡΑΕ θα εισηγηθεί προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια αυξήσεις της τάξεως του 5% - 10% (ανάλογα με την κλίμακα κατανάλωσης) για τα οικιακά τιμολόγια και 20% - 30% για το βιομηχανικό τιμολόγιο.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρήστο Φώλια και αναμένεται να κινηθεί σε λίγο πιο χαμηλά επίπεδα από τα προτεινόμενα της ΡΑΕ, ενώ αναμένεται να αποφασιστεί και η έναρξη ισχύος των νέων αυξήσεων.

Η ΡΑΕ μελετά το ενδεχόμενο ισχύος από 1/12/2007, δεν αποκλείεται όμως να εφαρμοστούν από 1/1/2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v