Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG: Πενταπλασιασμός κερδών (395,2 εκατ. ευρώ)

Κατά 5 φορές αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της MIG στο εννεάμηνο του 2007, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 395,2 εκατ. ευρώ έναντι 83,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περισινή περίοδο. Τα καθαρά κέρδη από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 316% στα 137,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 5,56 δισ. ευρώ.

MIG: Πενταπλασιασμός κερδών (395,2 εκατ. ευρώ)
Κατά 5 φορές αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της MIG στο εννεάμηνο του 2007, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 395,2 εκατ. ευρώ έναντι 83,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περισινή περίοδο.

Τα καθαρά κέρδη από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 316% στα 137,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 5,56 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του εννεαμήνου ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντένης Μαλαματίνας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

”Η MIG έχει γίνει ο μεγαλύτερος ελληνικός επιχειρηματικός Όμιλος και ένας από τους μεγαλύτερους στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Συνεχίζουμε την υλοποίηση του επενδυτικού μας προγράμματος με στόχο την δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές που υπαγορεύονται από τις ειδικές συνθήκες αυτής της περιόδου”.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σημαντική αύξηση της κερδοφορίας διαπιστώνεται κατά τους εννέα μήνες του 2007, στην διάρκεια των οποίων η Marfin Investment Group (MIG) πραγματοποίησε την μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου στον κλάδο διεθνώς, αλλά και υλοποίησε δυναμική επενδυτική δραστηριότητα.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας πενταπλασιάστηκαν και έφθασαν τα 395,2 εκατ ευρώ, από 83,1 εκατ ευρώ την ίδια περίοδο του 2006. Τα καθαρά κέρδη από επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 316% σε 137,6 εκατ ευρώ

Η Marfin Investment Group (MIG) πραγματοποίησε τον Ιούλιο του 2007, την μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου διεθνώς και αποτελεί την κύρια εταιρεία μακροπρόθεσμων επενδύσεων στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου έχει υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος του επενδυτικού της προγράμματος. Η MIG ελέγχει ένα χαρτοφυλάκιο ηγετικών εταιρειών στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης σε διάφορους τομείς και κλάδους.

Οι εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει η Marfin Investment Group (MIG) δραστηριοποιούνται σε 38 χώρες και απασχολούν συνολικά 47.000 εργαζόμενους στους οποίους δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Οι εταιρείες αυτές είναι:

* Vivartia: Η MIG κατέχει το 80% περίπου της μεγαλύτερης εταιρείας τροφίμων και ποτών στην Νοτιανατολική Ευρώπη. Η Vivartia δραστηριοποιείται σε 30 χώρες, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η χρηματιστηριακή της αξία είναι 2,04 δισ ευρώ. Στο εννεάμηνο του 2007 οι πωλήσεις της εταιρείας έφθασαν τα 821,5 εκατ ευρώ σημειώνοντας αύξηση 16% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2006. Το EBITDA έφθασε τα 105,2 εκατ ευρώ αυξημένα κατά 7,5% σε σχέση μέ την ίδια περίοδο πέρυσι.

* ΟΤΕ: Η MIG κατέχει το 17% του ΟΤΕ, που είναι ο κύριος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στη Ρουμανία και τη Σερβία. Η θυγατρική της Cosmote είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και έχει ισχυρή παρουσία στην Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη FYROM. Οι μετοχές του ΟΤΕ είναι εισηγμένες στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Νέας Υόρκης και η χρηματιστηριακή της αξία είναι 12,26 δισ ευρώ. Η MIG είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΤΕ μετά το ελληνικό δημόσιο που διαθέτει το 28%.

* Υγεία: Ιδιαίτερα θετική είναι η πορεία του θεραπευτηρίου Υγεία που βρίσκεται σε πορεία δυναμικής ανάπτυξης. Κατά το πρώτο εννεάμηνο του έτους, τα έσοδα σημειώνουν άνοδο 19% σε σχέση με πέρυσι και φθάνουν σε 81,9 εκατ ευρώ, και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανέρχονται σε 10,3 εκατ ευρώ σημειώνοντας αύξηση 395%.

* Attica Συμμετοχών: Η MIG διαθέτει το 56% της εταιρείας που αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία ακτοπλοίας στην ανατολική Μεσόγειο. Θυγατρικές της Attica είναι η Super Star Ferries, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία στην Αδριατική και η Blue Star Maritime η μεγάλη εταιρεία ακτοπλοίας στο Αιγαίο. Η Attica Συμμετοχών είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η χρηματιστηριακή της αξία είναι 560 εκατ ευρώ και 397 εκατ ευρώ για Blue Star.

* Singular Logic: Η MIG διαθέτει ποσοστό 15,7%, στη μεγάλη εταιρεία πληροφορικής που αποτελεί στρατηγική επιλογή που αποβλέπει στην αναδιάρθρωση του κλάδου στην ελληνική αγορά αλλά και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

* RK Beograd (RKB): Στις 29 Οκτωβρίου 2007 η Verano Group κέρδισε την δημοπρασία για την ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης εταιρείας εμπορικών ακινήτων στη Σερβία. Διαθέτει εμπορικά κέντρα σε κεντρικές τοποθεσίες σε όλες τις πόλεις της χώρας εμβαδού 232.000τ.μ. Συνολικά η εταιρεία διαθέτει 32 εμπορικά κέντρα στη Σερβία από τα οποία τα 9 στο Βελιγράδι, 4 εμπορικά κέντρα και 1 αποθηκευτικό κέντρο στο Μαυροβούνιο, αποθηκευτικό κέντρο στο Βελιγράδι. Η MIG συμφώνησε να αγοράσει ποσοστό 66,67% της RKB και η Verano θα διατηρήσει το 33,33%.

* Hilton Cyprus: Εξαγορά του 42% του σημαντικότερου ξενοδοχείου της χώρας που αποτελεί σημείο αναφοράς για την πρωτεύουσα της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v