Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sciens: Προχωρά σε ΑΜΚ (1ν/1π)

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προκειμένου να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις της προχωρεί η Sciens. Η αύξηση ολοκληρώνεται στις 10/12 και απευθύνεται τόσο στους παλαιούς όσο και σε νέους μετόχους.

Sciens: Προχωρά σε ΑΜΚ (1ν/1π)
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου προκειμένου να χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις της προχωρεί η Sciens.

Η αύξηση ολοκληρώνεται στις 10/12 και απευθύνεται τόσο στους παλαιούς όσο και σε νέους μετόχους.

Συγκεκριμένα, στους παλαιούς μετόχους θα διατεθεί μία νέα προς κάθε μία παλαιά μετοχή προς 1,30 ευρώ, ενώ επιπλέον 45.660.660 νέες μετοχές θα διατεθούν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε ”ειδικούς και διεθνείς επενδυτές” με τιμή διάθεσης 1,50 ευρώ.

Ήδη, οι υπάρχοντες μέτοχοι που ελέγχουν το 55% έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν πλήρως στην ΑΜΚ, ενώ ποσοστό άνω του 30% της δεύτερης κατηγορίας έχει ήδη καλυφθεί μέσω ξένης εταιρίας, η οποία θα ελέγχει το 9,9% των συνολικών μετοχών της Sciens.

Οι κλάδοι επένδυσης στους οποίους θα τοποθετηθούν τα νέα κεφάλαια είναι αυτοί των ιδιωτικών τοποθετήσεων (private equities), ο κλάδος του real estate, των δομημένων κεφαλαίων και των ασφαλίσεων. Απώτερος στόχος είναι να υπάρχουν άνω των 100 διαφορετικών τοποθετήσεων, προκειμένου να υπάρξει ευρεία διασπορά του κινδύνου.

Στόχος επίσης, της αύξησης κεφαλαίου, είναι η διεύρυνση του αριθμού των μετόχων, καθώς σήμερα οι βασικοί μέτοχοι κατέχουν γύρω στο 34% και ο όμιλος Πειραιώς γύρω στο 20%.

Στόχος της εισηγμένης είναι η μεσο-μακροπρόθεσμη επίτευξη 15% απόδοσης επί των Ιδίων Κεφαλαίων.

Σήμερα με βάση τη λογιστική κατάσταση της 30ης Σεπτεμβρίου 2007, τα ίδια κεφάλαια της εταιρίας προσεγγίζουν τα 105 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι ανώτερο από την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης.

Στο τέλος του 2007 θα γίνει αναπροσαρμογή των περιουσιακών στοιχείων της εισηγμένης σε εύλογες αξίες.

Η τελευταία αναπροσαρμογή είχε γίνει στις 30 Ιουνίου του 2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v