Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς ανατροπή η συνένωση ΒΡΑΙΝ, HOL, Τeledome

Ανατρέπονται όλες οι ως τώρα διαδικασίες για την τριπλή συγχώνευση Unibrain, HOL και Teledome, καθώς υπήρξε ρήξη ως προς την αποτίμηση της τελευταίας, μετά τη διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου. Σε συγχώνευση Unibrain και HOL φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει ο όμιλος Intracom.

Προς ανατροπή η συνένωση ΒΡΑΙΝ, HOL, Τeledome
Δεν πρόκειται να προχωρήσει η τριπλή συγχώνευση μεταξύ των εταιριών Unibrain, HOL και Teledome, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται, καθώς κατόπιν του due diligence υπήρξε ρήξη στις σχέσεις Intracom και Teledome.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατόπιν της διενέργειας του οικονομικού και νομικού ελέγχου προέκυψε μια διαφορά στην αποτίμηση της Teledome, (σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ) την οποία όμως δεν αποδέχτηκε η δεύτερη, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί συνολικά η σχέση.

Κύκλοι προσκείμενοι στον όμιλο Intracom, επισημαίνουν ότι συνεπεία των ανωτέρω αναιρούνται οι διαδικασίες που είχαν προηγηθεί (παρότι ο όμιλος θα εξακολουθήσει να κατέχει το 39% της Teledome) καθώς θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν αποτιμήσεις και σχέσεις ανταλλαγής, με άξονα τώρα τις άλλες δύο εταιρίες, τη HOL και την Unibrain, κάτι που ενδεχομένως να αποβεί ευνοικό για τους μετόχους της δεύτερης.

Ως εκ τούτου, η υλοποίηση της συγχώνευσης εκτιμάται ότι μπορεί να καθυστερήσει κατά ένα μήνα.

Εν τούτοις θα πρέπει να σημειωθεί ότι εφόσον αποκατασταθούν οι γέφυρες με τους λοιπούς μετόχους της Teledome, δεν μπορεί να αποκλειστεί, τουλάχιστον θεωρητικά, το ενδεχόμενο να υπάρξει τριπλή συγχώνευση στην οποία οι κάτοχοι του 61% της Teledome θα λάβουν μετοχές, κι όχι μετρητά και με βάση την νέα αποτίμηση.

Στο ενδεχόμενο αυτό, φαίνεται ότι οφείλεται και η επιμελής παράλειψη αναφοράς ως προς το μέλλον της τριπλής συγχώνευσης, στη χθεσινή ανακοίνωση της Intracom για το θέμα Teledome.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v