Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank:Τιτλοποίηση δανείων ύψους 2,5 δισ. (upd)

Σε τιτλοποίηση καταναλωτικών δανείων ύψους 2,5 δισ. ευρώ προχώρησε η Eurobank στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες. Ανάδοχοι είναι οι Citigroup, Merrill Lynch και EFG Telesis.

Eurobank:Τιτλοποίηση δανείων ύψους 2,5 δισ. (upd)
Σε τιτλοποίηση καταναλωτικών δανείων ύψους 2,5 δισ. ευρώ προχώρησε η Eurobank στο Λονδίνο με συμβούλους τις Citi, EFG Telesis Finance και Merrill Lynch International.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thomson Financial News, τα ομόλογα δεν θα διατεθούν σε επενδυτές, αλλά η Eurobank θα τα χρησιμοποιήσει στη διατραπεζική αγορά. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δέχεται τα τιτλοποιημένα ομόλογα ως εγγυήσεις, οπότε η Eurobank μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για την άντληση ρευστότητας.



Με ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει πως ολοκλήρωσε την τιτλοποίηση καταναλωτικών δανείων ύψους ευρώ 2.500.000.000. Εκδότης των ομολογιών είναι η εταιρεία Daneion 2007-1 PLC με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιστοληπτική αξιολόγηση στις ομολογίες με διαβάθμιση AAA/Αaa παρείχαν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor’s και Moody’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v