Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τι είπε ο Αράπογλου στην ΕΕΤ του Λονδίνου

Για την εξέλιξη της Εθνικής που η πορεία της την έκανε πρωταθλητή στα Βαλκάνια μίλησε χθες βράδυ στο Λονδίνο ο Πρόεδρος της τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου. Ως προς τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας ο κ. Αράπογλου επανέλαβε οτι αυτές στοχεύουν στην μεγένθυσή της μέσω εξαγορών, εκτός Ελλάδος, οταν οι αγορές το επιτρέψουν.

Εθνική: Τι είπε ο Αράπογλου στην ΕΕΤ του Λονδίνου
Για την εξέλιξη της Εθνικής που η πορεία της την έκανε πρωταθλητή στα Βαλκάνια μίλησε χθες βράδυ στο Λονδίνο ο Πρόεδρος της τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου.

Ο κ. Αράπογλου ήταν προσκεκλημένος ομιλητής στο δείπνο της Ενωσης Ελλήνων Τραπεζιτών του Λονδίνου σε μια σειρά απο παρουσιάσεις που προηγήθηκαν οι κ. Σπ. Καπράλος του ΧΑ και ο κ. Α. Βγενόπουλος του Ομίλου της Marfin.

Ο κ. Αράπογλου ανέφερε στην ομιλία του οτι η Εθνική σήμερα έχει πολύ λιγότερο δημόσιο και συνεπώς δεν υπάρχουν οι αγκυλώσεις της παραδοσιακής διάθεσης παρεμβατικότητας του κράτους, έχει περισσότερους ξένους επενδυτές και έχει σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη στη περιοχή των Βαλκανίων αφού εκ των κερδών της το 40% περίπου προέρχονται εκτός Ελλάδας.

Ως προς τις επόμενες κινήσεις της τράπεζας ο κ. Αράπογλου επανέλαβε οτι αυτές στοχεύουν στην μεγένθυσή της μέσω εξαγορών, εκτός Ελλάδος, οταν οι αγορές το επιτρέψουν.

Στην ομιλία του ο κ. Αράπογλου υπερασπίστηκε την πανταχόθεν βαλλόμενη κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας πληρώνοντας φόρους και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Hellenic Center του οποίου ο κ. Αράπογλου ήταν εκ των ιδρυτών όταν εργαζόταν στο Λονδίνο ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Citibank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v