Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 6/10 η έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών της Housemarket

H δημοσίευση ανακοίνωσης για την έκβαση της δημόσιας προσφοράς θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου. Σε περίπτωση που το ομολογιακό δεν καλυφθεί για τουλάχιστον €15.000.000, θα ματαιωθεί η έκδοσή του. Τα χαρακτηριστικά της έκδοσης.

Στις 6/10 η έναρξη διαπραγμάτευσης των ομολογιών της Housemarket

Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (28-30/9) θα λάβει χώρα, η Δημόσια Προσφορά για την έκδοση ενός Κοινού Ομολογιακού Δανείου (ΚΟΔ), άνευ εξασφαλίσεων, ελληνικού δικαίου, με ταυτόχρονη εισαγωγή των Ομολογιών για διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.).

Εκδότης του συγκεκριμένου ΚΟΔ είναι η εταιρεία HOUSEMARKET A.E., που λειτουργεί τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, θυγατρική κατά 100% εταιρεία του εισηγμένου στο Χ.Α. Ομίλου Fourlis, σύμφωνα με ανακοίνωση της Euroxx.

Σύμβουλος Έκδοσης και Ανάδοχος, μεταξύ άλλων, είναι η Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ και η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφερθεί μέσω του Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.Β.Ι.Π.) του Χ.Α.

Η εν λόγω έκδοση έχει συνοπτικά τα εξής χαρακτηριστικά:

Διάρκεια:5 έτη

Κουπόνι: 5% (μικτό) ετήσιο

Καταβολή τόκων: Τριμηνιαία

Ελάχιστο ποσό συμμετοχής: €1.000/επενδυτή

Τιμή διάθεσης ομολογίας: 100% της ονομαστικής αξίας (€1)

Πιστοληπτική διαβάθμιση Εκδότη: ΒΒ κατά ΙCAP (02.09.2016)

Περίοδος & Μεθoδολογία Δημόσιας Προσφοράς: Από 28 έως και 30 Σεπτεμβρίου 2016 μέσω Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών (Η.ΒΙ.Π.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Μονάδα Διαπραγμάτευσης στο Χ.Α.: Μία (1) Ομολογία

Σύμβουλος Έκδοσης: EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ

H δημοσίευση ανακοίνωσης για την έκβαση της δημόσιας προσφοράς θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των Ομολογιών στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης  Αγοράς του Χ.Α. θα πραγματοποιηθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επενδυτών είναι η ύπαρξη Μερίδας και Λογαριασμού ΣΑΤ στο ΧΑ. Οι επενδυτές μπορούν να εγγράφονται στη Δημόσια Προσφορά μέσω των μελών του Η.ΒΙ.Π.

Σε περίπτωση που το ΚΟΔ δεν καλυφθεί τουλάχιστον σε ποσό Ευρώ δεκαπέντε εκατομμυρίων (€15.000.000), θα ματαιωθεί η έκδοση του Ομολογιακού Δανείου και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής που έχει ήδη καταβάλει έκαστος επενδυτής θα επιστρέφεται στον τελευταίο άτοκα από το Μέλος Η.ΒΙ.Π., μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκε η προσφορά αγοράς του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v