Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda: Στα 51,8 εκ. η απαίτηση από HSBC για Mall

Επιπλέον 51,8 εκατ. ευρώ οφείλει η HSBC Property Investments Ltd στην Lamda Development για την εξόφληση του τιμήματος απόκτησης του 50% της Lamda Olympia Village, της εταιρείας δηλαδή στην οποία ανήκει το ”The Mall” μια και βάσει των αποτελεσμάτων 9μήνου του 2007 το τίμημα αυξήθηκε κατά 9 εκατ ευρώ. Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται πλέον στα 155.018.807 ευρώ και η HSBC.

Lamda: Στα 51,8 εκ. η απαίτηση από HSBC για Mall
Επιπλέον 51,8 εκατ. ευρώ οφείλει η HSBC Property Investments Ltd στην Lamda Development για την εξόφληση του τιμήματος απόκτησης του 50% της Lamda Olympia Village, της εταιρείας δηλαδή στην οποία ανήκει το ”The Mall” μια και βάσει των αποτελεσμάτων 9μήνου του 2007 το τίμημα αυξήθηκε κατά 9 εκατ ευρώ.

Σύμφωνα με τους ιδιαίτερους όρους της συμφωνίας αγοραπωλησίας από την Lamda του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Olympia Village ΑΕ, στην HSBC Property Investments Ltd το τίμημα της συναλλαγής αναπροσαρμόζεται ανάλογα με την πορεία του εμπορικού κέντρου.

Έτσι βάσει των στοιχείων εσόδων του The Mall στο 9μηνο της τρέχουσας χρήσης το τίμημα για το 50% της Lamda Olympia Village αναπροσαρμόσθηκε υπέρ της Lamda κατά 9 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 1 εκατ ευρώ αναγνωρίστηκε στα ενοποιημένα και εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται πλέον στα 155.018.807 ευρώ και η HSBC οφείλει στην Lamda Development 51,8 εκατ ευρώ.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία αγοραπωλησίας μεταξύ των δύο πλευρών υπογράφηκε στις 07/11/2006.

Τέλος, η Lamda προχώρησε στο γ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης σε αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων της σε εύλογη αξία εγγράφοντας κέρδη 19,5 εκατ. ευρώ.

Χρ. Κίτσιος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v