Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

International Life ΑΕΑΖ: Σε διπλό ταμπλό οι διαπραγματεύσεις

Με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος, διατηρείται η αναστολή πληρωμών και εξαγορών για την ασφαλιστική. Τι ισχύει για γενικές ασφαλίσεις και τα συμβόλαια ζωής. Κλειδί η ολοκλήρωση του deal με την Εθνική Ασφαλιστική.

International Life ΑΕΑΖ: Σε διπλό ταμπλό οι διαπραγματεύσεις

Την συνέχιση του καθεστώτος αναστολής πληρωμών και εξαγορών (οι πελάτες της εταιρείας δεν θα μπορούν να εξαγοράσουν τα συμβόλαιά τους) έως και την 31η Οκτωβρίου) αποφάσισε η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να διευκολύνει τη μετάβαση του χαρτοφυλακίου της International σε άλλες εταιρείες.

Ειδικότερα, η προηγούμενη αναστολή είχε οριστεί για την 15η Σεπτεμβρίου, με την προοπτική ότι μέχρι τότε θα είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του 70% περίπου του χαρτοφυλακίου της International Life ΑΕΑΖ στην Εθνική Ασφαλιστική. Επειδή ωστόσο, η σχετική συμφωνία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί (υπάρχει μόνο αρχική συμφωνία) η Εποπτεύουσα Αρχή έδωσε παράταση έως το τέλος Οκτωβρίου.

Έως το τέλος του προσεχούς Οκτωβρίου, η διοίκηση του ασφαλιστικού Ομίλου θα εντείνει τις προσπάθειές της έτσι ώστε να μην χάσει ούτε ένας πελάτης, ούτε ένα ευρώ.

Έτσι, σε ότι αφορά τις γενικές ασφαλίσεις τα πράγματα τακτοποιήθηκαν μέσα από την συμφωνία που έγινε με την Interamerican.

Στο μέτωπο τώρα των συμβολαίων ζωής, κινητικότητα υπάρχει προς δύο κατευθύνσεις: Πρώτον, στο να ολοκληρωθεί το deal με την Εθνική Ασφαλιστική (πρόκειται περίπου για το 70% του χαρτοφυλακίου).

Και δεύτερον, να καταλήξουν σε συμφωνία οι συζητήσεις που ήδη διεξάγονται για τη μεταφορά του εναπομείναντος χαρτοφυλακίου (αυτού που δεν θα κατευθυνθεί στην Εθνική) σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν η σχετική απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος είναι η παρακάτω:
«Η αναστολή πληρωμών και καταβολών από την ασφαλιστική επιχείρηση «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλίσεων Ζωής» που προβλέπεται στην παρ. 2 της απόφασης 185/1/12.5.2016 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος παρατείνεται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2016.

Η απόφαση ισχύει από την έκδοσή της και να κοινοποιηθεί στην ασφαλιστική επιχείρηση «INTERNATIONAL LIFE Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλίσεων Ζωής» και στον Ασφαλιστικό Διαχειριστή της κ. Ιωάννη Περιστέρη του Δημητρίου. Η απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, στην ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Γενική Δ/νση Αγοράς, Δ/νση Εταιρειών & Γ.Ε.Μ.Η.)».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v