Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΝΝ Hellas: Έμφαση σε προϊόντα επενδύσεων και υγείας

Τους νέους στόχους της NN Hellas παρουσίασε η πρόεδρος και CEO της γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας κ. Μ. Πολιτοπούλου. Έτοιμοι για περαιτέρω επενδύσεις στην Ελλάδα ο μητρικός Όμιλος. Οι σχέσεις με την Τράπεζα Πειραιώς.

ΝΝ Hellas: Έμφαση σε προϊόντα επενδύσεων και υγείας

«Στόχος είναι η NN Hellas να καταστεί το κορυφαίο brand στο ασφαλιστικό κλάδο και να αποτελεί την πρώτη επιλογή τόσο των πελατών, όσο και των συνεργατών της αγοράς» δήλωσε η νέα πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου, σημειώνοντας παράλληλα την έμφαση που θα δοθεί σε κρίσιμους τομείς, όπως το πολύ καλό εργασιακό περιβάλλον, ο πελατοκεντρικός χαρακτήρας της εταιρείας, η εσωτερική αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας (μέσω και της ψηφιοποίησης των εργασιών) και η Εταιρική Υπευθυνότητα.

Το 2015 η NN Hellas κατείχε την πρώτη θέση μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα σε ότι αφορά τον κλάδο ζωής (δεν δραστηριοποιείται στις γενικές ασφαλίσεις) με το φετινό όγκο της παραγωγής να εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Χαρακτηριστικό είναι πως σε μια δύσκολη συγκυρία, μεγάλη ανάπτυξη σημείωσε ο τομέας των ασφαλιστικών προϊόντων που είναι συνδεδεμένος με επενδύσεις και ειδικότερα από τον Απρίλιο του 2015 το χαρτοφυλάκιο των κεφαλαίων υπό διαχείριση έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 150 εκατ. ευρώ.

Πέραν όμως της μεγάλης ανάπτυξης στον τομέα των ασφαλιστικών-επενδυτικών προϊόντων, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στον κλάδο της υγείας, όπου η κα Πολιτοπούλου δήλωσε πως «θα σεβαστούμε όλες τις προϋπάρχουσες συμφωνίες με παρόχους ιδιωτικούς υγείας και όχι μόνο αυτό. Επειδή πιστεύουμε στον κλάδο, θα επιδιώξουμε να αναβαθμίσουμε τις συνεργασίες με κλινικές που ήδη συνεργαζόμαστε (ήδη έγινε η πρώτη κίνηση με το Υγεία), ενώ θα προχωρήσουμε πιθανότατα και σε συνεργασίες με άλλες κλινικές που σήμερα δεν συνεργαζόμαστε».

Η εταιρεία επίσης λανσάρισε πρόσφατα το πρόγραμμα υγείας «NN Orange First Care» (σε συνεργασία με Βιοϊατρική και Euromedica) που όπως υποστηρίζει διακρίνεται για υψηλές υπηρεσίες και ανταγωνιστική τιμή.

Επίσης, απαντώντας η κα Πολιτιπούλου σε σχετικές ερωτήσεις που της τέθηκαν, σημείωσε μεταξύ άλλων:

• Πιστεύει ότι η συνεργασία με τον Όμιλο Πειραιώς στον τομέα του bancassurance στον κλάδο ζωής, θα συνεχιστεί.

• Ο μητρικός ολλανδικός Όμιλος είναι διατεθειμένος να επενδύσει περαιτέρω στην Ελλάδα, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο κάποιων εξαγορών. Όταν ωστόσο τέθηκε το ενδεχόμενο διεκδίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, υποστηρίχτηκε πως πρώτη προτεραιότητα φαίνεται να είναι η διατήρηση της συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς.

• Το γεγονός των χαμηλών επιδόσεων στο μέτωπο της κερδοφορίας, αποδίδεται σε εργασίες του παρελθόντος, ενώ αντίθετα οι εργασίες των τελευταίων ετών είναι «δίκαια κερδοφόρες» προς όφελος των πελατών. Το 2016 αναμένεται κερδοφόρο αποτέλεσμα για την ΝΝ Hellas.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v