Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος:Εγκρίθηκε η έκδοση νέων μετοχών (upd)

Tην έκδοση νέων μετοχών που θα διανεμηθούν δωρεάν σε αναλογία 24 νέες μετοχές για κάθε 10 παλαιές, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας, ενέκρινε η γενική συνέλευση της Μυτιληναίος.

Μυτιληναίος:Εγκρίθηκε η έκδοση νέων μετοχών (upd)
Tην έκδοση νέων μετοχών που θα διανεμηθούν δωρεάν σε αναλογία 24 νέες μετοχές για κάθε 10 παλαιές, με αντίστοιχη μείωση ονομαστικής αξίας και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού για σκοπούς στρογγυλοποίησης της νέας ονομαστικής αξίας των μετοχών, ενέκρινε η Β’ επαναληπτική γενική συνέλευση της Μυτιληναίος που συνήλθε σήμερα 26 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ομόφωνα η μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας, από 2,55 ευρώ σε 1,07 ευρώ με την έκδοση 68.190.531 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους υφιστάμενους μετόχους κατ’ αναλογία 24 νέες μετοχές για κάθε 10 παλαιές με ταυτόχρονη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας.

Επίσης, αποφασίστηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού ύψους 876.735,61 ευρώ για σκοπούς στρογγυλοποίησης της νέας ονομαστικής αξίας των μετοχών με ταυτόχρονη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της εταιρίας.

Συνεπώς το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέρχεται σε 125.080.916,71 ευρώ διαιρούμενο 116.898.053 αύλες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 1,07 ευρώ έκαστη.

Οι νέες μετοχές θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη της χρήσεως 2007 και θα διανεμηθούν δωρεάν στους μετόχους με αναλογία είκοσι τέσσερις (24) νέες μετοχές για κάθε δέκα (10) παλαιές.

Με την ίδια απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο, εξουσιοδοτήθηκε να ρυθμίσει τα διαδικαστικά θέματα και τις τεχνικές λεπτομέρειες, σχετικά με την έκδοση των νέων μετοχών και την εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών και εν συνεχεία τη δωρεάν διανομή τους στους μετόχους της εταιρίας.

Σύμφωνα με τις εκ του νόμου οριζόμενες διαδικασίες, εκτιμάται ότι η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ολοκληρωθεί εντός 20 εργάσιμων ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v