Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Διαψεύδει δημοσίευμα για ΥΚΩ

Ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε αναφορά από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ για είσπραξη 400 εκατ. ευρώ από ΥΚΩ μέχρι το τέλος 2007, σχολιάζει η επιχείρηση, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα.

ΔΕΗ: Διαψεύδει δημοσίευμα για ΥΚΩ
Ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε αναφορά από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ για είσπραξη 400 εκατ. ευρώ από ΥΚΩ μέχρι το τέλος 2007, σχολιάζει η επιχείρηση, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΔΕΗ:

”Α. Με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας (23/11/2007) στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ”...σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αθανασόπουλος είπε στους θεσμικούς ότι ως το τέλος του χρόνου η ΔΕΗ θα εισπράξει από το Δημόσιο περίπου 400 εκατ. Ευρώ που της οφείλονται από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ), δηλαδή από το ρεύμα που πωλεί κυρίως στα νησιά κάτω του κόστους..”, από την Εταιρεία διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος, ουδέποτε ανέφερε ότι ”ως το τέλος του χρόνου η ΔΕΗ θα εισπράξει από το Δημόσιο περίπου 400 εκατ. Ευρώ που της οφείλονται από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ)” (η υπογράμμιση δική μας).

2. Στις Στρατηγικές Προτεραιότητες της ΔΕΗ, που παρουσιάσθηκαν στους αναλυτές το απόγευμα της Τετάρτης 21/11/07, μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου - η οποία παρουσίαση αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας την ίδια ημέρα - εμπεριέχεται κεφάλαιο σχετικά με τις προτεινόμενες από τη ΔΕΗ αυξήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και στην προτεινόμενη διακριτή δομή των τιμολογίων αυτών.

Σύμφωνα με την πρόταση της ΔΕΗ που παρουσιάσθηκε, στα εν λόγω διακριτά τιμολόγια - και πιο συγκεκριμένα στο ρυθμιζόμενο τμήμα των τιμολογίων - περιλαμβάνεται και εκείνο το τμήμα που αντιστοιχεί στο κατά τη ΔΕΗ εύλογο αντάλλαγμα για την παροχή ΥΚΩ και το οποίο, κατά τις εκτιμήσεις της Εταιρείας, ανέρχεται σε 7,6 ευρώ ανά MWh.

3. Μετά την παρουσίαση και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποσοστό συμμετοχής των ΥΚΩ στην προτεινόμενη αύξηση των τιμολογίων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αναφέρθηκε στη δημοσιοποιημένη πρόταση της ΡΑΕ για τον τρόπο υπολογισμού τους, που, σε περίπτωση αποδοχής της, θα οδηγούσε σε ποσό για ΥΚΩ ύψους περίπου 437 εκατ. Ευρώ για το έτος 2007.

Ουδέποτε, συνεπώς, έγινε οποιαδήποτε αναφορά από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ για είσπραξη 400 εκατ. ευρώ από ΥΚΩ μέχρι το τέλος 2007.

Β. Μέχρι σήμερα, η ΡΑΕ δεν έχει ενημερώσει τη ΔΕΗ σχετικά με τυχόν απόφασή της επί της πρότασης της Εταιρείας για αύξηση των τιμολογίων, όπως αυτή αναφέρεται στις Στρατηγικές Προτεραιότητες της ΔΕΗ”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v