MIG: Μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες για ΟΤΕ

Μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες στέλνει με ανακοίνωσή της η MIG, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας στο οποίο γίνεται λόγος για ”πολιορκία” του ΟΤΕ, για ανησυχία παραγόντων του Οργανισμού, ενώ η MIG χαρακτηρίζεται ”ξένο” fund. Tι λέει για την αύξηση του ποσοστού της, για την κυβέρνηση και για τη διοίκηση του Οργανισμού.

MIG: Μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες για ΟΤΕ
Μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες στέλνει με ανακοίνωσή της η MIG, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας στο οποίο γίνεται λόγος για ”πολιορκία” του ΟΤΕ, για ανησυχία παραγόντων του Οργανισμού, ενώ η MIG χαρακτηρίζεται ”ξένο” fund.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η MIG αναφέρει ότι η επιχειρηματική της επένδυση στον ΟΤΕ και η στήριξη που προσφέρει με τις αγορές της, στη μετοχή του Οργανισμού, μετατρέπεται ατυχώς μέσω ”ανωνύμων παραγόντων” σε ”επιθετική εξαγορά”, ενώ σημειώνει ότι αν η εταιρία είναι ξένη κι όχι ελληνική, τότε ούτε η Citi είναι αμερικανική, ούτε η Deutsche Bank γερμανική, ούτε η Εθνική ελληνική.

Αποσαφηνίζει, τέλος, ότι δεν έχει καμία πρόθεση πώλησης των μετοχών ΟΤΕ που διαθέτει, χαρακτηρίζοντας τη σχετική αναφορά στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ”τουλάχιστον περίεργη” με βάση τις δηλώσεις που έχουν γίνει απο την πλευρά της αλλά και την κοινή λογική.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” που, μεταξύ άλλων, επικαλείται απόψεις ανώνυμων ”παραγόντων” του ΟΤΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τους μετόχους μας και το επενδυτικό κοινό ως κάτωθι:

1. H MIG είναι ο μεγαλύτερος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος που απασχολεί 47.000 εργαζομένους και δεν είναι fund ή επενδυτική εταιρία.

2. Προφανώς η MIG δεν είναι κρατικό fund ή ξένη εταιρία, αλλά εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών ελληνική εταιρία κι έτσι θα παραμείνει ακόμη και αν η σημερινή κατά 9% συμμετοχή του Dubai Financial Group αυξηθεί στο 20%. Σήμερα το 91% της MIG ανήκει σε 38.000 Έλληνες και αλλοδαπούς επενδυτές, ενώ είναι προφανές ότι η εθνικότητα των εταιριών καθορίζεται από την έδρα τους και τη χώρα εγκατάστασης, κέντρου δραστηριοτήτων και φορολογίας τους. Με αντίθετη ερμηνεία, η DEUTSCHE BANK δεν θα ήταν γερμανική, η CITI δεν θα ήταν αμερικανική, ούτε η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ θα ήταν ελληνική εταιρία.

3. Η MIG δεν έχει καμία πρόθεση πώλησης των μετοχών της και εξόδου από τον ΟΤΕ. Η αναφορά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι τουλάχιστον περίεργη βάσει των επίσημων δηλώσεών μας αλλά και της κοινής λογικής.

4. Καμία ”κόκκινη κάρτα” δεν μας έχει δείξει οποιοσδήποτε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Στη μία και μοναδική συνάντησή μας ο αρμόδιος Υπουργός μας καλωσόρισε στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ και οριοθέτησε την πολιτική της κυβέρνησης κυρίως για τα θέματα εθνικής ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών και των συμφερόντων των εργαζομένων. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή μας που ακολούθησε, η πολιτική αυτή της κυβέρνησης είναι απολύτως σεβαστή, ανεξαρτήτως του ποσοστού το οποίο μπορεί να κατέχουμε στον ΟΤΕ.

5. Οι δηλώσεις που αποδίδονται στον κ. Βουρλούμη ότι ”ο ΟΤΕ βρίσκεται υπό πολιορκία”, εάν τις έκανε, όπως ισχυρίζεται η ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”, στοχεύουν σε φανταστικό εχθρό προς τη λάθος κατεύθυνση. Ο ΟΤΕ βρίσκεται υπό πολιορκία από τους Έλληνες και διεθνείς ανταγωνιστές του σε ένα δύσκολο περιβάλλον επιδεινούμενων χρηματοοικονομικών συγκυριών και αυτή την πρόκληση πρέπει διοίκηση και μέτοχοι να την αντιμετωπίσουμε συνεργαζόμενοι αρμονικά και τεχνοκρατικά. Είναι βέβαιο και αποδεδειγμένο ότι οι εταιρίες, που διοικούνται δημοκρατικά βάσει των κανόνων της σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης και με σεβασμό στις απόψεις και τα συμφέροντα των μετόχων τους, πάντα έχουν καλύτερο μέλλον.

6. Η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της MIG στον ΟΤΕ είναι ένδειξη εμπιστοσύνης για το μέλλον του ΟΤΕ και την επάρκεια των εργαζομένων του και, ακόμη περισσότερο, επειδή συντελείται εν μέσω χρηματιστηριακής κρίσης, θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί θετικά από τους κατά την ”ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” ”ανώνυμους παράγοντες του ΟΤΕ”, αντί να εκφράζεται ”ανησυχία για το μέλλον του ΟΤΕ”.

7. Η προσπάθεια μέσω ”ανωνύμων παραγόντων του ΟΤΕ” και δημοσιευμάτων άγνοιας ή σκοπιμότητας να μετατρέψουν την επιχειρηματική επένδυσή μας στον ΟΤΕ, η οποία δεν αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα του Δημοσίου και τα κεκτημένα των εργαζομένων, σε ”επιθετική εξαγορά” είναι ατυχής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v