Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Σε ορίζοντα 3ετίας οι αυξήσεις στα τιμολόγια

Διατεθειμένη να δώσει τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που προτείνει η ΔΕΗ εμφανίζεται η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας αναμένεται να εγκρίνει εισήγηση της ΡΑΕ για επιμερισμό της μεσοσταθμικής αύξησης 21,7% που προτείνει η ΔΕΗ σε ορίζοντα τριετίας.

ΔΕΗ: Σε ορίζοντα 3ετίας οι αυξήσεις στα τιμολόγια
της Χρύσας Λιάγγου

Διατεθειμένη να δώσει τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος που προτείνει η ΔΕΗ εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας αναμένεται να εγκρίνει εισήγηση της ΡΑΕ για επιμερισμό της μεσοσταθμικής αύξησης 21,7% που προτείνει η ΔΕΗ σε ορίζοντα τριετίας.

Η ΡΑΕ εκτιμά ότι οι αυξήσεις είναι εύλογες, προκειμένου να ανακτήσει η ΔΕΗ το κόστος από τα ακριβά καύσιμα και θα προτείνει η πρώτη δόση αυξήσεων να κυμαίνεται από 5% - 10% για τις οικιακές καταναλώσεις, 8% περίπου για το βιομηχανικό μέσης τάσης και 10% για το βιομηχανικό υψηλής τάσης.

Μηδενικές αυξήσεις προτείνονται για τις οικιακές καταναλώσεις μέχρι 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο.

Η πρόταση της ΡΑΕ ενσωματώνει το κόστος των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, το οποίο υπολογίζεται σε 437 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά, με την πρόταση αυτή η κυβέρνηση μετακυλίει το κόστος των ΥΚΩ από τον κρατικό προϋπολογισμό στους καταναλωτές.

Την αποδοχή εκ μέρους του υπουργού των αυξήσεων φαίνεται να έχει προεξοφλήσει η αγορά, που χθες εκτόξευσε την τιμή της μετοχής σε επίπεδα-ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v