Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Διψήφια ανάπτυξη για ΚΙΝΟ και στο Q4

Διψήφια αύξηση των μεγεθών του παιχνιδιού ΚΙΝΟ βλέπει και στο δ’ τρίμηνο η διοίκηση του ΟΠΑΠ ενώ εκτιμά ότι το momentum θα διατηρηθεί και το 2008 λόγω των ταχύτερων νέων τερματικών, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

ΟΠΑΠ: Διψήφια ανάπτυξη για ΚΙΝΟ και στο Q4
Διψήφια αύξηση των μεγεθών του παιχνιδιού ΚΙΝΟ βλέπει και στο δ’ τρίμηνο η διοίκηση του ΟΠΑΠ, ενώ εκτιμά ότι το momentum θα διατηρηθεί και το 2008 λόγω των ταχύτερων νέων τερματικών, όπως τόνισε κατά τη διάρκεια conference call που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΠΑΠ έχει επέλθει μια μεταβολή στο status του Οργανισμού ο οποίος δεν θεωρείται πλέον μια κρατικά ελεγχόμενη επιχείρηση (από νομικής απόψεως).

Ως εκ τούτου οι ειδικές διατάξεις που αφορούν θέματα εταιρικής διακυβέρνησης για τις πρώην κρατικές επιχειρήσεις δεν ισχύουν, δεδομένο που θα προσδώσει μεγαλύτερη ευελιξία, πρόσθεσε η διοίκηση.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, σημείωσε ότι το ποσοστό αποπληρωμής στο εννεάμηνο για το Πάμε Στοίχημα διαμορφώθηκε στο 72,3%, υψηλότερα από το 70,8% κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καθώς ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σε μεταβατική φάση στη διαχείριση ρίσκου και το ποσοστό αναμένεται να βελτιωθεί στο μέλλον.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ τόνισε ότι θα χρειαστεί χρόνος για την επέκταση, γεωγραφική και προϊοντική, καθώς και το business plan του ΟΠΑΠ, καθώς ο ίδιος ανέλαβε τον οργανισμό πριν από τρεις εβδομάδες ενώ υπάρχει και η σύμβαση με την Intralot που επηρεάζει τη δραστηριοποίηση στο Πάμε Στοίχημα.

Επίσης, ο CEO σημείωσε ότι σκοπεύει να βελτιώσει τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και να αποφύγει τις παρατεταμένες νομικές διαμάχες. Ο οργανισμός χρειάζεται ισχυρή οργανική δομή και αξιοπιστία για να στηριχθεί η οργανική ανάπτυξη, προτού εξετασθεί το ενδεχόμενο επέκτασης στο εξωτερικό.

Αναφορικά με το μονοπώλιο στην Ελλάδα έως το 2020, το κορυφαίο στέλεχος του οργανισμού σημείωσε ότι θα υπερασπιστεί με σθένος τα δικαιώματα του ΟΠΑΠ και θα αναλάβει πιο ενεργή στάση απέναντι σε όποιους προσβάλλουν το μονοπώλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v