Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Χρονικό όριο από κυβέρνηση σε Lukoil - Λάτση

Εως τα μέσα Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του 23% των ΕΛΠΕ στην κοινοπραξία Lukoil - Λάτση, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν οι υπουργοί Χριστοδουλάκης - Τσοχατζόπουλος και μετά από προτροπή του Κ. Σημίτη.

ΕΛΠΕ: Χρονικό όριο από κυβέρνηση σε Lukoil - Λάτση
Μέχρι τα μέσα του Οκτωβρίου, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του 23,17% των ΕΛΠΕ στην κοινοπραξία Lukoil - Ομίλου Λάτση.

Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση, αποτελεί εντολή του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, με αποτέλεσμα, να τίθεται ζήτημα για το αν, οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις του συμβούλου ιδιωτικοποίησης και της κοινοπραξίας, για τη διευθέτηση τριών βασικών ζητημάτων που αφορούν το καθεστώς συνεργασίας στα Βαλκάνια, τη συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου στην Κασπία και το θέμα της συγχώνευσης της ΠΕΤΡΟΛΑ από τα ΕΛΠΕ, θα διευθετηθούν υπερ των ΕΛΠΕ.

Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συμβουλος ιδιωτικοποίησης (UBS Warbourg, Εθνική, ΕΤΕΒΑ) θα ζητήσει νέες, βελτιωμένες προτάσεις από την κοινοπραξία για τα εν λόγω ζητήματα.

Για τα δύο πρώτα, αρμόδιοι παράγοντες επισημαίνουν ότι είναι πιο εύκολο να επιλυθούν ύστερα από αμοιβαίες υποχωρήσεις. Το ακανθώδες ζήτημα, είναι η συγχώνευση της ΠΕΤΡΟΛΑ, με τα ΕΛΠΕ, το οποίο στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί, αυτόματα θα σημάνει τη αύξηση του ποσοστού της κοινοπραξίας Λάτση Lukoil στο μετοχικό κεφάλαιο των ΕΛΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v