Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Τα νέα παιχνίδια και οι υπηρεσίες που ποντάρει ο Ντ. Κόουπ

Οκτώ στρατηγικές προτεραιότητες θέτει ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ. Τι προβλέπει το σχέδιο που παρουσίασε σε επενδυτές και αναλυτές. Εμφαση σε νέα παιχνίδια, ενίσχυση διαδικτυακής παρουσίας και νέες υπηρεσίες πληρωμών.

ΟΠΑΠ: Τα νέα παιχνίδια και οι υπηρεσίες που ποντάρει ο Ντ. Κόουπ

Η επέκταση των πρακτορείων του ΟΠΑΠ στην παροχή υπηρεσιών πληρωμών που δεν συνδέονται αποκλειστικά με τα τυχερά παιχνίδια, η παροχή νέων παιχνιδιών μεταξύ των οποίων και η δυνατότητα συμμετοχής των παικτών σε διεθνείς λοταρίες, η «ανάσταση» του έργου ανάπτυξης των VLTs και η ενίσχυση της παρουσίας στο Διαδίκτυο, περιλαμβάνονται στις πρωτοβουλίες που ετοιμάζει η διοίκηση του οργανισμού.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του OΠΑΠ Damian Cope προωθεί σειρά αλλαγών, όπως προκύπτει τόσο από την παρουσίαση στους αναλυτές των αποτελεσμάτων εξαμήνου, όσο και από εκτενέστατη ανάλυση της νέας στρατηγικής του οργανισμού.

Ο κ. Cope αναφέρθηκε σε οκτώ μακροπρόθεσμες στρατηγικές προτεραιότητες με ορίζοντα το 2020 και συγκεκριμένα τη βελτίωση της σχέσης με τους πελάτες, τις επενδύσεις στο δίκτυο, την ανάπτυξη του προσωπικού, τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών «παγκόσμιας κλάσης», την αξιοποίηση των τελευταίων τεχνολογικών τάσεων, την ενίσχυση των σχέσεων με την κοινωνία, την περαιτέρω αξιοποίηση του ισχυρού brand του OΠΑΠ και τη δημιουργία «υγιούς σχέσης» με το δημόσιο, τη ρυθμιστική αρχή και άλλους φορείς.

Για τις σχέσεις με τους πελάτες, η διοίκηση του OΠΑΠ προωθεί, μεταξύ άλλων, ένα νέο πρόγραμμα μέσω του οποίου θα παρέχονται προνόμια και κίνητρα στους τακτικούς παίκτες, καθώς και πρωτοβουλίες ώστε το προσωπικό του οργανισμού να κατανοήσει καλύτερα τις σχέσεις με τους πελάτες.

Για την ενίσχυση/αναβάθμιση του δικτύου ο κ. Cope επικεντρώθηκε σε εννέα σημεία μεταξύ των οποίων η αναβάθμιση των τεχνολογικών συστημάτων, η εγκατάσταση αυτοματοποιημένων μηχανών για τους παίκτες από το πρώτο εξάμηνο του 2017, καθώς και η επέκταση των πρακτορείων του OΠΑΠ σε νέες υπηρεσίες εκτός των τυχερών παιχνιδιών, με αξιοποίηση της θυγατρικής Payzone. Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και η περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με τους πράκτορες και η αναβάθμιση της ψυχαγωγίας εντός των πρακτορείων.

Στο «μέτωπο» των παιχνιδιών, η διοίκηση του OΠΑΠ προωθεί, μεταξύ άλλων, την άμεση αξιολόγηση των υφιστάμενων παιχνιδιών, τη βελτίωση της τιμολόγησης ορισμένων εξ αυτών και την ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στο Διαδίκτυο. Επίσης βρίσκεται σε συζητήσεις ώστε οι Ελληνες παίκτες να μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς λοταρίες, ενώ προωθεί και την παροχή «Εικονικών Τυχερών Παιχνιδιών» (Virtual Games) από το πρώτο εξάμηνο του 2017, στα οποία οι παίκτες μπορούν να συμμετάσχουν μέσω υπολογιστών, φορητών συσκευών κ.λπ.

Τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες χρειάζονται και σοβαρές επενδύσεις σε τεχνολογία, με τον κ. Cope να επισημαίνει επενδύσεις που θα προσφέρουν πολλαπλές επιλογές πληρωμών για τους παίκτες. Ένα παράδειγμα είναι η δυνατότητα των παικτών μέσω Διαδικτύου για γρήγορη πληρωμή ή παραλαβή των κερδών μέσω του δικτύου των πρακτορείων.

Ιδιαίτερο βάρος αποδίδεται και στην αξιοποίηση του προσωπικού του ομίλου με σειρά πρωτοβουλιών, αλλά και στο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης που έχει σε εξέλιξη ο OΠΑΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v