Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Aμεσο bonus 55,6 εκατ. από Visa

Οφέλη για τον όμιλο από τη μεταβίβαση των μετοχών της Visa Europe. Το ντιλ έχει και… ουρά με τις προνομιούχες μετοχές της αμερικανικής εταιρείας.

Alpha: Aμεσο bonus 55,6 εκατ. από Visa

Έκτακτα έσοδα ύψους 55,6 εκατ. ευρώ έγραψε ο όμιλος Alpha Bank στο β τρίμηνο του έτους από την μεταβίβαση των μετοχών της Visa Europe στην Visa Inc, ενώ το deal έχει… ουρά καθώς πήρε ως αντάλλαγμα και προνομιούχες μετοχές της αμερικανικής εταιρείας που προτίθεται να πωλήσει.

Στις 21 Ιουνίου ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Visa Europe από τη Visa Inc. Σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, όπως αυτή τροποποιήθηκε την 10.5.2016, κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, η Visa Inc αγόρασε από τα μέλη της Visa Europe τις μετοχές που κατείχαν.

Οι όροι της συμφωνίας προέβλεπαν την καταβολή με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης τιμήματος 12,25 δισ. ευρώ καθώς και τη διανομή προνομιούχων μετοχών, που εξέδωσε η Visa Inc. Επιπρόσθετα προβλέπεται η καταβολή ποσού 1 δισ. ευρώ κατά την τρίτη επέτειο από το κλείσιμο της συναλλαγής πλέον τόκων.

Στο παραπάνω πλαίσιο ο όμιλος Alpha αναγνώρισε στα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων από μετοχές το ποσό των 55,6 εκατ. ευρώ, το οποίο αποτελείται από το ποσό των μετρητών που έλαβε κατά το κλείσιμο της συναλλαγής καθώς και από την αναγνώριση της παρούσας αξίας της απαίτησης για είσπραξη του επιπρόσθετου ποσού κατά την τρίτη επέτειο.

Επιπρόσθετα, αναγνώρισε τις προνομιούχες μετοχές της Visa Inc που απέκτησε στο πλαίσιο της συναλλαγής. Οι μετοχές αυτές, οι οποίες ταξινομήθηκαν στο διαθέσιμο προς πώληση χαρτοφυλάκιο, αναγνωρίστηκαν στην εύλογη αξία τους, ύψους 16,3 εκατ. ευρώ, με πίστωση των αποτελεσμάτων χρηματοοικονομικών πράξεων

Ο υπολογισμός του τιμήματος της συναλλαγής βασίστηκε στα καθαρά έσοδα της Visa Europe που έχει συνεισφέρει το κάθε μέλος για μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v