Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

TOUSA: Εξετάζει (και) ένταξη στο chapter 11

Στην άσκηση έφεσης για την ανάκληση της απόφασης του NYSE να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της TOUSA, Inc. και των Σχετικών Αξιογράφων προσανατολίζεται η Τεχνική Ολυμπιακή, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

TOUSA: Εξετάζει (και) ένταξη στο chapter 11
Στην άσκηση έφεσης για την ανάκληση της απόφασης του NYSE να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της TOUSA, Inc. και των Σχετικών Αξιογράφων προσανατολίζεται η Τεχνική Ολυμπιακή, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Παράλληλα, η εταιρία εξετάζει όλες τις εναλλακτικές, ένδικες ή εξώδικες, αναδιαρθρώσεις και αναδιοργανώσεις περιλαμβανομένης και της πιθανότητας ένταξης στις διατάξεις του Άρθρου 11 (chapter 11).

Ειδικότερα, η διεύθυνση του ομίλου της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ανακοινώνει ότι η NYSE Regulation Inc. (”NYSE Regulation”) ενημέρωσε την εταιρία ότι θα αναστείλει τη διαπραγμάτευση της κοινής μετοχής της TOUSA, Inc. (η ”εταιρία”) –διακριτικό σύμβολο TOA– και των λοιπών χρεογράφων της (debt securities), τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007 πριν από το άνοιγμα της αγοράς.

Η εταιρία πραγματοποιεί τις κατάλληλες ενέργειες για τη διαπραγμάτευση της κοινής μετοχής της και των λοιπών χρεογράφων της (debt securities) σε εναλλακτικές αγορές.

Βάσει των κανονισμών του NYSE η εταιρία σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην απόφαση της NYSE Regulation για την έξοδό της από το Χρηματιστήριο (NYSE) ζητώντας την επανεξέταση της απόφασης από μία επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της NYSE Regulation. Η προσπάθεια αυτή της εταιρίας μπορεί και να μην είναι επιτυχής.

Η απόφαση ελήφθη λόγω του γεγονότος ότι η εταιρία είχε ειδοποιηθεί πρωτύτερα από τη NYSE Regulation ότι είχε πέσει κάτω από τα όρια των ελάχιστων απαιτήσεων διαπραγμάτευσης του NYSE σε μια μέση τιμή κλεισίματος μικρότερη από $ 1,00 για μια συνεχόμενη περίοδο διαπραγμάτευσης 30 ημερών. Επιπλέον, η NYSE Regulation έλαβε υπόψη της τον ”ασυνήθιστα χαμηλό” επίπεδο διαπραγμάτευσης της κοινής μετοχής, η οποία έκλεισε στο $ 0,12 στις 15 Νοεμβρίου 2007, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση να φτάσει τα $ 7,2 εκατομμύρια.

Επιπροσθέτως, το χρηματιστήριο (NYSE) παρατήρησε ότι η εταιρία έχει πέσει επίσης κάτω από τα όρια των ελάχιστων απαιτήσεων διαπραγμάτευσης για μια κεφαλαιοποίηση κατά μέσο όρο λιγότερη από $ 75 εκατομμύρια για συνεχόμενη περίοδο διαπραγμάτευσης 30 ημερών καθώς και τα ίδια κεφάλαια των μετόχων ύψους $ 75 εκατομμυρίων βασιζόμενοι στα πρόσφατα ανακοινωθέντα αποτελέσματά της για το τρίμηνο που τελείωσε στις 30 Σεπτεμβρίου 2007.

Τα λοιπά χρεόγραφα (debt securities) που διαπραγματεύονται στο NYSE και των οποίων θα ανασταλεί η διαπραγμάτευση είναι τα παρακάτω:

TOA10Y TOUSA, INC. 9.000% NTS 7/1/2010

TOA10Z TOUSA, INC. 9.000% NTS 7/1/2010

TOA11 TOUSA, INC. 7.500% NTS 3/15/2011

TOA12 TOUSA, INC. 10.375% NTS 7/1/2012

TOA15 TOUSA, INC. 7.500% NTS 1/15/2015

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2007 η εταιρία απέσυρε τα δικαιώματά της σε συμφωνίες αγοράς οικοπέδων (option contracts) με αποτέλεσμα τη μείωση των ελεγχόμενων οικοπέδων (homesites) κατά 9.400 και τη μείωση μελλοντικών ταμειακών εισροών κατά $ 700 εκατ. Εξαιτίας αυτής της απόσυρσης των δικαιωμάτων μας, την 30ή Σεπτεμβρίου 2007 η εταιρία απώλεσε προκαταβολές $ 166,9 εκατ., ενώ είχε αντλήσει εγγυητικές επιστολές ύψους $ 91,2 εκατ. με αποτέλεσμα την αύξηση του συνολικού δανεισμού.

Η εταιρία εξετάζει όλες τις εναλλακτικές, ένδικες ή εξώδικες, αναδιαρθρώσεις και αναδιοργανώσεις περιλαμβανομένης και της πιθανότητας ένταξης στις διατάξεις του Άρθρου 11 (chapter 11).

Στις εναλλακτικές αυτές περιλαμβάνεται και η αναδιάρθρωση των κεφαλαίων μέσω της μερικής ή ολικής μετατροπής του δανεισμού της σε μετοχικό κεφάλαιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v