Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Την Πέμπτη ”περνά” η τροπολογία

H ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται ότι θα είναι μια μάλλον οριακή μέρα για τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Κι αυτό γιατί αν όλα προχωρήσουν με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, τότε θα ψηφιστεί από τη Βουλή η τροπολογία η οποία προβλέπει την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος της Alpha Bank.

Alpha Bank: Την Πέμπτη ”περνά” η τροπολογία
H ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται ότι θα είναι μια μάλλον οριακή μέρα για τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Κι αυτό γιατί αν όλα προχωρήσουν με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, τότε θα ψηφιστεί από τη Βουλή η τροπολογία η οποία προβλέπει την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος της Alpha Bank.

Πρόκειται για μια εξέλιξη-σταθμό, καθώς διευθετεί ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο απασχόλησε τον κλάδο για μεγάλο χρονικό διάστημα, και εφόσον ισχύουν όλα όσα λέγονται στην αγορά περί επικείμενης συνεργασίας της Alpha με την Εθνική, τότε θα διευκολύνει τις όποιες διεργασίες.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί ότι από κυβερνητικές πηγές υποστηρίζεται ότι το ενδεχόμενο να καταψηφιστεί η τροπολογία συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, αφού ακόμα και οι αρχικές επιφυλάξεις τις οποίες είχε εκφράσει αρχικά ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μανώλης ”υποχωρούν”.

---Ριζική διαφωνία εργαζομένων

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα θα επιχειρηθεί να βρεθεί και μια συμβιβαστική λύση με τους εργαζομένους στην τράπεζα, οι οποίοι ως γνωστόν διαφωνούν με την αποτίμηση του προβλήματος που κάνει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από σχετική επιστολή του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων της τράπεζας, ο σύλλογος αρνήθηκε να προσέλθει σε προγραμματισμένο ραντεβού με το υπουργείο Οικονομίας σήμερα, Δευτέρα, στις 10 το πρωί.

Παράλληλα, ο σύλλογος ζητά ανοιχτό διάλογο στον οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ και των κομμάτων, με βάση το περιεχόμενο της δικής του αναλογιστικής μελέτης για το Ασφαλιστικό.

Παράλληλα, ο σύλλογος προχωρά σε συνέντευξη Τύπου από κοινού με την ΟΤΟΕ και τη ΓΣΕΕ αύριο, Τρίτη, και ώρα 12 το μεσημέρι, αλλά και σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Οικονομίας, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, όπου θα ζητείται η απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας.

Το κείμενο της επιστολής, την οποία υπογράφει ο κ. Τάσος Γκιάτης, πρόεδρος του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank, και απευθύνεται στον γενικό γραμματέα του υπουργείου, κ. Σιδηρόπουλο, έχει ως εξής:

”Ύστερα από τηλεφωνική σας πρόσκληση για συνάντησή μας σήμερα Δευτέρα 19/11 στις 10:00 π.μ. σχετικά με το θέμα της υπαγωγής των εργαζομένων και συνταξιούχων της Alpha Bank στο ΕΤΑΤ, θεωρώ ότι μια τέτοια συνάντηση χωρίς περιεχόμενο και ατζέντα είναι προσχηματική και ουδέν θα ωφελήσει.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των οικονομικών μελετών είναι γνωστό ότι ο Σύλλογός μας σας κοινοποίησε τη δική του μελέτη από τον Απρίλιο του 2007.

Η μελέτη του Συλλόγου μας που συντάχθηκε από αναλογιστές των οποίων η εγκυρότητα δεν αμφισβητείται από κανέναν, ούτε από εσάς ούτε από κάποια υπηρεσία σας αμφισβήτησε όλο αυτό το διάστημα.

Παράλληλα με εξώδικη δήλωσή μας προς τον υπουργό κ. Γιώργο Αλογοσκούφη στις 15/5/2007 διατυπώσαμε σαφώς και αναδείξαμε όλες τις παράνομες κατά την άποψή μας διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο θέμα αυτό και προσφύγαμε ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (αρ. κατ. 2038/23.03.2007).

Σας αποστέλλω ξανά το πλήρες κείμενο και προτείνω όπως το περιεχόμενό του αποτελέσει τη βάση ενός ανοιχτού διαλόγου με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Προτείνω δε να πάρουν μέρος σε αυτόν τον διάλογο εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της ΟΤΟΕ καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων.

Ελπίζω ότι θα ενεργήσετε αρμοδίως”.

Γ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v