ΥΠΑΝ: Εγκριση συγχωνεύσεων για ΑΛΤΕ

Την έγκριση του Υπουργείου Ανάπτυξης έλαβε σήμερα το νέο σχήμα της ΑΛΤΕ, η οποία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην κατάθεση αίτησης στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τη διεκδίκηση του νέου ανώτατου εργοληπτικού πτυχίου Ζ’ τάξης.

ΥΠΑΝ: Εγκριση συγχωνεύσεων για ΑΛΤΕ
Το ”πράσινο” φως άναψε και τυπικά με την έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης για τον νέο κατασκευαστικό φορέα της ΑΛΤΕ, η οποία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην κατάθεση αίτησης στο ΥΠΕΧΩΔΕ για τη διεκδίκηση του νέου ανώτατου εργοληπτικού πτυχίου Ζ’ τάξης, εντός των προθεσμιών.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, με την απορρόφηση των εταιριών ΟΔΩΝ και ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ, ΚΟΡΟΝΤΖΗΣ, ΙΡΙΣ, ΔΩΡΙΚΗ, ΘΕΜΕΛΙΟ ’79, Γ. ΣΧΟΙΝΑΣ και ΑΝΝΕΞ, η ΑΛΤΕ διαθέτει πλέον ένα δυναμικό κατασκευαστικό όμιλο, με πρόσθετη εμπειρία και εξειδίκευση στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και εκμετάλλευση μεγάλων έργων υποδομής, νέα μεγέθη, σημαντική γεωγραφική παρουσία σε ολόκληρη τη χώρα και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική αλλά και διεθνή κατασκευαστική αγορά.

Σημειώνεται, ότι ο κατασκευαστικός όμιλος της ΑΛΤΕ διεκδικεί, μερικά από τα μεγαλύτερα έργα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας. Διατηρώντας στρατηγικές συνεργασίες με διεθνή κατασκευαστικά σχήματα όπως η γαλλική Bouygues και η ολλανδική Boskalis Archirodon, η ΑΛΤΕ έχει προεπιλεγεί για την κατασκευή τεσσάρων συγχρηματοδοτούμενων οδικών αξόνων, που αποτελούν το μέλλον της ελληνικής κατασκευαστικής βιομηχανίας, μετά τα έργα του Γ’ ΚΠΣ και της Ολυμπιάδας.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο όμιλος της ΑΛΤΕ σημείωσε βελτίωση κατά 7% στα ενοποιημένα έσοδα του α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους παρουσιάζοντας κύκλο εργασιών που διαμορφώνεται στα 70 εκατ. ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη του ομίλου, σε ενοποιημένη βάση, παρουσίασαν αύξηση 3% και έφτασαν τα 10,5 εκατ. ευρώ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της νέας ΑΛΤΕ προβλέπεται, στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, να φτάσει τα 190 εκατ. ευρώ (65 δισ. δρχ.), ενώ τα προ φόρων κέρδη αναμένεται να αγγίξουν τα 19 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v