Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσαμάζ: Στην πρώτη θέση της συνδρομητικής ο ΟΤΕ TV «εντός μηνών»

Η πλατφόρμα του ΟΤΕ θα περάσει στην πρώτη θέση των προσεχών μηνών υποστήριξε ο επικεφαλής του οργανισμού. Το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης "πάγωσε" προσωρινά την αγορά. Εκρηξη στα καρτοκινητά λόγω ...προσφύγων.

Τσαμάζ: Στην πρώτη θέση της συνδρομητικής ο ΟΤΕ TV «εντός μηνών»

Το τέλος συνδρομητικής τηλεφωνίας (10%) λειτούργησε ανασταλτικά για την ανάπτυξη της αγοράς στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά η πλατφόρμα ΟΤE TV μπορεί να περάσει στην πρώτη θέση εντός των προσεχών μηνών υποστήριξε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα.

Η διοίκηση του ΟΤΕ θεωρεί πως η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης παραμένει χαμηλή στην Ελλάδα, στο 24% των νοικοκυριών, και ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει με τη σημερινή τιμολογιακή πολιτική.

Οσο για την έκρηξη που καταγράφεται στις νέες συνδέσεις στην κινητή τηλεφωνία αποδόθηκε εν μέρει και στο κύμα προσφύγων που υπήρξε στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Για τις οικονομικές επιδόσεις του δευτέρου τριμήνου ο κ. Τσαμάζ υποστήριξε πως η πορεία του ομίλου είναι αντίστοιχη «με αυτή που βλέπουμε από τις αρχές του χρόνου» καθώς «παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη Ρουμανία είχαμε εξαιρετικές επιδόσεις στην Ελλάδα, με τα έσοδα να σταθεροποιούνται και το περιθώριο EBITDA να βελτιώνεται σημαντικά».

Στο δεύτερο τρίμηνο οι επενδύσεις του ΟΤE έφτασαν τα 136 εκατ. ευρώ, χωρίς τις δαπάνες για αγορά φάσματος με τη διοίκηση να προβλέπει πως για το σύνολο του έτους θα φτάσουν τα 550 εκατ. ευρώ. Το κόστος της τελευταίας εθελουσίας έφτασε τα 40 εκατ. ευρώ και φέτος θα καταγραφεί όφελος (μείωση του μισθολογικού κόστους) περί τα 13 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Μιχάλης Τσαμάζ στην περαιτέρω αυξητική τάση που καταγράφουν τα έσοδα στη σταθερή τηλεφωνία όπου ο οργανισμός είχε μερίδιο 60% στις νέες ευρυζωνικές συνδέσεις κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Στην αγορά προστέθηκαν συνολικά περί τις 52.000 νέες ευρυζωνικές συνδέσεις. Ο ΟΤE προσέθεσε 18.000 νέες συνδέσεις VDSL στο δεύτερο τρίμηνο με τη διοίκηση να υποστηρίζει πως πλέον βρίσκονται σε λειτουργία 5.500 καμπίνες ανά την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v