Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αττικής: Αίρονται οι αντιρρήσεις ΤΣΜΕΔΕ

Ανοίγει ο δρόμος για την συγχώνευση μεταξύ Τράπεζας Αττικής και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, και μετά από παρέμβαση του Ν. Χριστοδουλάκη, άρθηκαν οι επιφυλάξεις που διατηρούσε το ΤΣΜΕΔΕ, ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας.

Αττικής: Αίρονται οι αντιρρήσεις ΤΣΜΕΔΕ
Επιτυχής, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day, ήταν η χθεσινή

προσπάθεια του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκου Χριστοδουλάκη, για να καμφθούν οι αντιρρήσεις του ΤΣΜΕΔΕ, σχετικά με την προοπτική συγχώνευσης της Τράπεζας Αττικής με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ).

Το ταμείο των Μηχανικών, το οποίο είναι βασικός μέτοχος της Αττικής, διατηρούσε επιφυλάξεις σχετικά με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, φοβούμενο μήπως θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω κρατικοποίηση της τράπεζας.

Αφού δόθηκαν οι αμοιβαίες ”εξηγήσεις”, το θέμα λύθηκε κι ανοίγει ο δρόμος της συγχώνευσης που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας.

Σε διάστημα ενός μηνός, το ΤΤ μετατρέπεται σε Ανώνυμη Εταιρία κι αμέσως μετά ξεκινούν οι διαδικασίες αποτίμησης του, όπως και της αποτίμησης της Τράπεζας Αττικής, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες της συγχώνευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v