Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Δηλώσεις Χατζηεμμανουήλ εφ’ όλης της ύλης

Mηνύματα με πολλούς αποδέκτες απέστειλε κατά τη σημερινή Γ.Σ. ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ. Σε ό,τι αφορά το μονοπώλιο του στοιχήματος στην Ελλάδα, τονίστηκε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται καν συζήτηση για άρση αυτού μέχρι το 2020.

ΟΠΑΠ: Δηλώσεις Χατζηεμμανουήλ εφ’ όλης της ύλης
του Στέφανου Κοτζαμάνη

Mηνύματα με πολλούς αποδέκτες απέστειλε κατά τη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ.

Σε ό,τι αφορά το μονοπώλιο του στοιχήματος στην Ελλάδα, τονίστηκε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται καν συζήτηση για άρση αυτού μέχρι το 2020, καθώς μέχρι τότε ο ΟΠΑΠ έχει υπογράψει σχετική σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο.

Τόνισε δε ότι οι προσπάθειες εναντίον του παράνομου στοιχηματισμού θα συνεχιστούν με μεγάλη έμφαση.

Σε ό,τι αφορά τους πράκτορες, η αναβάθμιση των πρακτορείων θα μελετηθεί στο άμεσο μέλλον, με έναν τρόπο ο οποίος δεν θα είναι διακριτός από το υπόλοιπο επιχειρησιακό πρόγραμμα της εταιρίας.

Ως προς τα προϊόντα, τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση του φάσματος του προϊόντος, ενώ επισημάνθηκαν ο στόχος και η δυνατότητα για περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών της εταιρίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ, θα υπάρξει εξορθολογισμός της χορηγικής πολιτικής του οργανισμού, προκειμένου να αυξηθεί το συνολικό όφελος.

Συγκεκριμένα, θα δημοσιοποιούνται οι λήπτες και τα ποσά που παραλαμβάνουν, θα υπάρχει γραπτή πολιτική χορηγιών συνολικής εταιρικής ευθύνης, ενώ, τέλος, θα καθίστανται σαφείς οι υποχρεώσεις των χορηγουμένων.

--- Μηνύματα προς μετόχους

Στόχος των επενδυτών δεν είναι μόνο η αύξηση των εσόδων αλλά και η αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων.

Πάνω σε αυτό θα δίνονται ή δεν θα δίνονται prims αποδόσεως.

Η μερισματική πολιτική θα είναι πολύ ελκυστική, ενώ με βάση το σημερινό ψήφισμα της Γ.Σ. τα μέλη του Δ.Σ. θα εκλέγονται απευθείας από τη Γ.Σ. των μετόχων, καταργώντας έτσι τη μέχρι σήμερα διάταξη, που ήθελε το Δημόσιο να ορίζει το 50% +1 των μελών του Δ.Σ.

--- Αλλαγές στο Δ.Σ.

Εξελέγη σήμερα και το νέο Δ.Σ. του οργανισμού, όπου πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Χρ. Χατζηεμμανουήλ. Πολιτική φιλοσοφία του νέου Δ.Σ. είναι η άμεση επόπτευση της διοίκησης του ΟΠΑΠ από τον βασικό μέτοχο, καθώς και η ισχυρή παρουσία και δράση από τα ανεξάρτητα και μη εκτελεστικά μέλη.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε. όπως την ανακοίνωσε στην Γεν. Συνέλευση ο κ. Χατζηεμμανουήλ έχει ως εξής:

Χατζηεμμανουήλ Χρήστος του Δημητρίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος- Εκτελεστικό μέλος, Γαλάνης Ν, Σωτ. Νικολαρόπουλος, Μπαλκούρας, Παναγέας, Παυλιάς, Τζοβλιάς, Στασινάκης, Θεοδωρόπουλος, Λυμπεράκος και Κ. Παπαδόπουλος

--- Οι αμοιβές του κ. Χατζηεμμανουήλ

Οι μηνιαίες αποδοχές θα παραμείνουν στα επίπεδα του προηγούμενου διευθύνοντος συμβούλου (15.750 ευρώ μηνιαίως) χωρίς ο κ. Χατζηεμμανουήλ να αμείβεται για τη θέση της προεδρίας.

Επιπρόσθετα, το prim του κ. Χατζηεμμανουήλ δεν θα αποτελεί συνάρτηση του κύκλου εργασιών, αλλά του EBITDA. Για αύξηση του EBITDA έως 5% ετησίως δεν θα καταβάλλεται bonus.

-----Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

Αποφάσεις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 16/11/2007

Η ανώνυμη εταιρεία ”Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου ΑΕ” (ΟΠΑΠ Α.Ε.) ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 278 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι την 16η Νοεμβρίου 2007, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, στην οποία παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι’ αντιπροσώπου 344 μέτοχοι, εκπροσωπούντες 189.400.394 μετοχές σε σύνολο 319.000.000 μετοχών, ήτοι ποσοστό 59,37% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1ο: Τροποποίηση των άρθρων 12 και 14 του Καταστατικού. Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την τροποποίηση των άρθρων 12 (Σύνθεση και Θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου) και 14 (Αναπλήρωση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου) του Καταστατικού της Εταιρείας, προκειμένου τα συγκεκριμένα άρθρα να εναρμονιστούν με τις διατάξεις του Ν. 3429/2005.

Θέμα 2ο: Επικύρωση εκλογής μέλους από το Δ.Σ. σε αντικατάσταση παραιτηθέντος. Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε την εκλογή ως μέλους του Δ.Σ. του κ. Χρήστου Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος είχε εκλεγεί την 23/10/2007 ως προσωρινό μέλος από το Διοικητικό Συμβούλιο, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους κ. Δημητρίου Κρανιά.

Θέμα 3ο: Έγκριση σύμβασης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ, για το χρονικό διάστημα από 23/10/2007 έως 16/11/2007, με υπολογισμό αμοιβής και λοιπών αποζημιώσεων βάσει των μηνιαίων τακτικών αποδοχών του απελθόντος Διευθύνοντος Συμβούλου, εξαιρουμένου ρητά του πριμ παραγωγικότητας, καθώς και αποζημίωσή του ως μέλος του Δ.Σ. ίση με αυτή του απλού μέλους. Επίσης, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε το σχέδιο σύμβασης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ, για το χρονικό διάστημα από 16/11/2007 έως 15/11/2011 με μηνιαίες τακτικές αποδοχές ύψους 15.750 ευρώ, πλέον ετήσιας έκτακτης αμοιβής (bonus), η οποία θα διαμορφωθεί ανάλογα με τα κέρδη της εταιρείας προ τοκοχρεωλυσίων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της χρήσης 2008, ως εξής: i) για αύξηση της κερδοφορίας από 5%-7%, bonus ίσο με το 20% της ετήσιας αποζημίωσης, ii) για αύξηση της κερδοφορίας από 7%-10%, bonus ίσο με το 50% της ετήσιας αποζημίωσης και iii) για αύξηση της κερδοφορίας μεγαλύτερης του 10%, bonus ίσο με το 90% της ετήσιας αποζημίωσης. Η αποζημίωση του Διευθύνοντος Συμβούλου ως μέλος του Δ.Σ. θα ισούται με αυτή του απλού μέλους. Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την υπογραφή των δύο συμβάσεων.

Θέμα 4ο: Εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο έχει ως εξής:

1. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ του Δημητρίου, Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος

2. Μιχαήλ Γαλάνης του Γεωργίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

3. Σταύρος Θεοδωρόπουλος του Θεοδοσίου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, επικεφαλής της επιτροπής εσωτερικού ελέγχου

4. Παναγιώτης Λιβεράκος του Ηλία, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

5. Κωνσταντίνος Μπαρκούρας του Ευαγγέλου, μη εκτελεστικό μέλος

6. Σωτήριος Νικολαρόπουλος του Γεωργίου , μη εκτελεστικό μέλος

7. Δημήτριος Παναγέας του Γεωργίου, εκτελεστικό μέλος

8. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος του Θεοδώρου, μη εκτελεστικό μέλος

9. Νικόλαος Παυλιάς του Δημητρίου, εκτελεστικό μέλος

10. Αιμίλιος Στασινάκης του Κωνσταντίνου, μη εκτελεστικό μέλος

11. Γεώργιος Τζοβλάς του Νικολάου, μη εκτελεστικό μέλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v