Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΠΡΟ: Από 26/11 ως 10/12 η αύξηση κεφαλαίου

Από 26 Νοεμβρίου έως και 10 Δεκεμβρίου 2007 ορίζεται η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εurobank Properties με καταβολή μετρητών υπέρ υπέρ των υφισταμένων μετόχων, σε αναλογία 3 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές.

ΕΥΠΡΟ: Από 26/11 ως 10/12 η αύξηση κεφαλαίου
Από 26 Νοεμβρίου έως και 10 Δεκεμβρίου 2007 ορίζεται η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης, στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εurobank Properties με καταβολή μετρητών υπέρ υπέρ των υφισταμένων μετόχων, σε αναλογία 3 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές.

Η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 26η Νοεμβρίου 2007 έως και την 4η Δεκεμβρίου 2007.

Από την 20.11.2007 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου., ενώ Σύμβουλος Έκδοσης θα είναι η EFG Telesis Finance Α.Ε.Π.Ε.Υ.

Υπενθυμίζεται, ότι η έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 3.9.2007 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 77.958.000 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση 36.600.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 2,13 ευρώ, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφισταμένων μετόχων με αναλογία 3 Νέες Μετοχές για κάθε 2 παλαιές.

Επιπλέον, η από 15 Οκτωβρίου 2007 Έκτακτη Γενική Συνέλευση, αποφάσισε επί ορισμένων θεμάτων που σχετίζονται με την προσφορά των Νέων Μετοχών.

Η Τιμή Διάθεσης για κάθε μια Νέα Μετοχή (εκτός των Νέων Μετοχών που τυχόν διατεθούν στο πλαίσιο της ιδιωτικής τοποθέτησης σε τιμή η οποία ενδέχεται να είναι υψηλότερη) ορίστηκε από το Δ.Σ. της εταιρίας με ημερομηνία 9.11.2007 σε 9 ευρώ.

Μετά την ως άνω αύξηση, και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέρχεται σε€129.930.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 61.000.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας μετοχής 2,13 ευρώ.

Τα συνολικά προς άντληση κεφάλαια, με την υπόθεση ότι όλες οι Νέες Μετοχές θα διατεθούν στην Τιμή Διάθεσης, αναμένεται να ανέλθουν σε 329.400.000 ευρώ. Η συνολική υπέρ το άρτιον αξία των Νέων Μετοχών θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού ”Διαφορά από Έκδοση Μετοχών Υπέρ το Άρτιο”.

Περαιτέρω, για την περίπτωση που μετά την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης παραμείνουν αδιάθετες Νέες Μετοχές, θα διατεθούν σε εργαζομένους του Ομίλου της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias ως ακολούθως:

(α) Η προσφορά στους εργαζόμενους θα εκτείνεται:(i)σε εργαζομένους του τομέα Real Estate της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias (συμπεριλαμβανομένων όλων των μονάδων του τομέα, δηλ. την Διοικητική Ομάδα του τομέα, την Διεύθυνση Ακίνητης Περιουσίας, την Διεύθυνση Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Real Estate) και

(ii) σε εργαζομένους των θυγατρικών εταιρειών ακίνητης περιουσίας της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias στην Ελλάδα, Βουλγαρία και Σερβία και ειδικότερα των εταιρειών Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, Eurobank Property Services Α.Ε., EFG Property Services Sofia A.D. (Βουλγαρία), EFG Property Services d.o.o. Beograd (Σερβία).

(β) Οι ανωτέρω εργαζόμενοι θα δικαιούνται να συμμετάσχουν για την ανάληψη αδιάθετων μετοχών εφόσον ήταν εργαζόμενοι δύο (2) μήνες πριν από την έναρξη της περιόδου εγγραφής και εξακολουθούν να είναι εργαζόμενοι μέχρι την τελευταία μέρα της περιόδου εγγραφής.



(γ) Οι Νέες Μετοχές θα προσφέρονται στους Απασχολούμενους στην Τιμή Διάθεσης.

(δ) Ο ανώτατος συνολικός αριθμός των μετοχών που θα προσφερθούν στους Απασχολούμενους θα ανέρχεται σε 150.000 αδιάθετες μετοχές μετά την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης.

Ειδικότερα δε, ως εξής:



1. Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ή μέλη της Επενδυτικής Επιτροπής της Eurobank Properties ΑΕEΑΠ μπορούν να αιτηθούν να λάβουν μέχρι 5.000 μετοχές ο καθένας.



2. Οι Επικεφαλής των μονάδων της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias ή της εταιρείας Eurobank Property Services οι οποίοι υποστηρίζουν απευθείας τις λειτουργίες της Εταιρείας Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ καθώς και ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ και ο αναπληρωτής Διευθυντής Επενδύσεων μπορούν να αιτηθούν να λάβουν μέχρι 4.500 μετοχές ο καθένας.

Η κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνει:



(i) Τον αναπληρωτή Διευθυντή Επενδύσεων

(ii) Τον επικεφαλής του τμήματος Υποστήριξης και Ελέγχου του τομέα Real Estate της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias.

(iii) Τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Real Estate της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias.

(iv) Τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Αγοραπωλησιών και Μισθώσεων και Διεθνών Δραστηριοτήτων Real Estate της εταιρείας Eurobank Property Services.

(v) Τον Τεχνικό Διευθυντή της εταιρείας Eurobank Property Services.



Ο Οικονομικός Διευθυντής και ο Ανώτερος Οικονομικός Αναλυτής (και υπεύθυνος για τις εταιρικές ανακοινώσεις) της εταιρίας Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ μπορούν να αιτηθούν να λάβουν μέχρι 3.500 μετοχές ο καθένας.

Οι ανώτεροι Διευθυντές όλων των μονάδων που αναφέρονται ανωτέρω, μπορούν να αιτηθούν να λάβουν μέχρι 2.750 μετοχές ο καθένας (διευκρινίζεται ότι αναφορικά με τις θυγατρικές του εξωτερικού μόνο ο Γενικός Διευθυντής κάθε εταιρείας εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία).

Όλοι οι υπόλοιποι Απασχολούμενοι μπορούν να αιτηθούν να λάβουν μέχρι 500 μετοχές ο καθένας.

Τυχόν αδιάθετες μετοχές που θα προκύψουν μετά την άσκηση του Δικαιώματος Προτίμησης, του Δικαιώματος Απασχολουμένων και του Δικαιώματος Προεγγραφής, θα διατεθούν από το Δ.Σ. της εταιρίας μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η τιμή διάθεσης σε συμμετέχοντες στην Ιδιωτική Τοποθέτηση θα προκύψει από τη διαδικασία του Βιβλίου Ζήτησης, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι κατ’ ελάχιστο ίση με την Τιμή Διάθεσης.

Η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias, μέτοχος της εταιρίας κατά 54,88% και συμμετέχουσα στη διοίκησή της έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να διατηρήσει το ανωτέρω ποσοστό της, αφενός, έως την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή των νέων μετοχών και, αφετέρου, για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Η εταιρεία Lamda Development, μέτοχος της εταιρίας κατά 10,22% και συμμετέχουσα στη διοίκησή της έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να διατηρήσει το ανωτέρω ποσοστό της, αφενός, έως την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή των νέων μετοχών και, αφετέρου, για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v