Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Ενδιαφέρον για συνεργασία με ΔΕΗ

Το ενδιαφέρον της Μυτιληναίος αλλά και της Endesa για στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΗ, αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου. Παράλληλα, ο CEO της εισηγμένης τόνισε ότι θα προχωρήσει σε έκδοση Μετατρέψιμου Ομολόγου όταν βελτιωθούν οι συνθήκες στις αγορές.

Μυτιληναίος: Ενδιαφέρον για συνεργασία με ΔΕΗ
Σε έκδοση Μετατρέψιμου Ομολόγου θα προχωρήσει ο όμιλος Μυτιληναίου όταν βελτιωθούν οι συνθήκες στις αγορές, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η έκδοση θα προχωρήσει ότι η τιμολόγηση στις αγορές γίνει πιο ευνοϊκή, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτικές τράπεζες για τη διαχείριση της έκδοσης.

Στο ζήτημα της πιθανής συμφωνίας μεταξύ της ΔΕΗ και της RWE, ο CEO της Μυτιληναίος επεσήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις τον εξέπληξαν, εκφράζοντας την αμφιβολία του ότι θα προχωρήσει το deal.

Ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι ο όμιλος, αλλά και η ισπανική Endesa, με την οποία έχουν συστήσει κοινοπραξία, θα ενδιαφέρονταν για στρατηγική συνεργασία με τη ΔΕΗ και η συμβολή τους στα μελλοντικά εγχειρήματα θα ήταν αξιοσημείωτη.

Ακόμη, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι δεν θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεων αν και τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο είναι κοντά στις προβλέψεις του ομίλου για το σύνολο της ετήσιας χρήσης.

Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι έχει καλέσει έκτακτη γενική συνέλευση για να εγκρίνει πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών έως και 10% το οποίο αναμένεται να αρχίσει να υλοποιείται στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του εισηγμένου ομίλου επιβεβαίωσε ότι παρακολουθεί στενά τις διαπραγματεύσεις και την πιθανή συμφωνία μεταξύ BHP Billiton και Rio Tinto και, αν και όπως είπε, είναι πολύ νωρίς, εξετάζεται το ενδεχόμενο εξαγοράς κάποιων στοιχείων ενεργητικού που επικαλύπτονται.

Επίσης, ο κ. Μυτιληναίος σημείωσε ότι ο όμιλος παρακολουθεί τις ανησυχίες για το μεταλλουργικό κλάδο στη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι θα παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες εντός του α’ τριμήνου του 2008.

Η διοίκηση του ομίλου εξήγησε ότι κατέγραψε κεφαλαιακά κέρδη 110,4 εκατ. ευρώ από το goodwill λόγω της κοινοπραξίας με την Endesa, τα οποία μαζί με τα κέρδη από πωλήσεις μετοχών της ΜΕΤΚΑ ενίσχυσαν τα καθαρά κέρδη.

Παράλληλα εκτίμησε ότι περιμένει περισσότερα κεφαλαιακά κέρδη στο δ’ τρίμηνο αλλά και στο α’ τρίμηνο του 2008 για την κοινοπραξία Endesa Hellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v