Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Με 99,23% στην ΕΕΓΑ μετά το πέρας της Δ.Π.

Ποσοστό 99,23% του μετοχικού κεφαλαίου και δικαιωμάτων ψήφου της ΕΕΓΑ θα κατέχει η ΕΤΕ, μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, συνυπολογιζομένων και των μετοχών που αποκτήθηκαν χρηματιστηριακώς μέχρι το τέλος της περιόδου αποδοχής.

ΕΤΕ: Με 99,23% στην ΕΕΓΑ μετά το πέρας της Δ.Π.
Ποσοστό 99,23% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΕΓΑ θα κατέχει η Εθνική Τράπεζα, μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, συνυπολογιζομένων και των μετοχών που αποκτήθηκαν χρηματιστηριακώς μέχρι το τέλος της περιόδου αποδοχής.

Ειδικότερα, την 24.09.2007 ο Προτείνων (Εθνική Τράπεζα) απηύθυνε προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της ανωνύμου εταιρείας με την επωνυμία Εθνική Ασφαλιστική, οι οποίες δεν κατέχονταν άμεσα ή έμμεσα από τον Προτείνοντα, ήτοι 29.800.085 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 23,08% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας κατά την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου του Προτείνοντος δυνάμει της από 11 Οκτωβρίου 2007 αποφάσεως του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης άρχισε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007 και έληξε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007.

Η Δημόσια Πρόταση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση δηλώσεων αποδοχής από 867 μετόχους της Εταιρείας για 2.408.746 μετοχές, ήτοι μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 1,86% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Από την ημερομηνία ανακοίνωσης της Δημόσιας Πρότασης και μέχρι τη λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης ο Προτείνων απέκτησε επίσης, χρηματιστηριακώς, 26.398.010 μετοχές της Εταιρείας.

Ο Προτείνων, επομένως, θα κατέχει μετά την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των μετοχών που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, συνυπολογιζομένων και των μετοχών που αποκτήθηκαν χρηματιστηριακώς μέχρι το τέλος της περιόδου αποδοχής, 128.113.471 μετοχές οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 99,23% επί του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

Σύμφωνα με το άρθρο 27 του Νόμου, στην περίπτωση κατά την οποία μετά από διενέργεια δημόσιας πρότασης ο Προτείνων κατέχει κινητές αξίες της υπό εξαγορά εταιρείας που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της υπό εξαγοράς εταιρείας, δικαιούται να απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπολοίπων κινητών αξιών της υπό εξαγορά εταιρείας, τις οποίες δεν κατέχει.

Ο Προτείνων, μετά το πέρας της Δημόσιας Πρότασης, έχει υπερβεί το ανωτέρω ποσοστό και ως εκ τούτου σκοπεύει εντός τριμήνου από τη λήξη της περιόδου αποδοχής να ασκήσει το εν λόγω δικαίωμά του, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το τίμημα που θα καταβληθεί στους εναπομείναντες μετόχους της Εταιρείας θα είναι το ίδιο με αυτό που θα καταβληθεί στους μετόχους που αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση, δηλαδή ευρώ 5,50 ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 28 του Νόμου, οι εναπομείναντες μέτοχοι έχουν δικαίωμα να πωλήσουν στον Προτείνοντα τις μετοχές τους στην Εταιρεία έναντι ευρώ 5,50 ανά μετοχή εντός τριμήνου από την δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης.

Ο Προτείνων προτίθεται να αποκτήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας και τελικά να ζητήσει τη διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v