Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Ενδιαφέρον για την ουκρανική Κreditprom

Το ενδιαφέρον της για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της Ουκρανικής Τράπεζας ΚreditProm κοινοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς μέσω επιστολής της προς το Χρηματιστήριο, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του Euro2day της 24/10.

Πειραιώς: Ενδιαφέρον για την ουκρανική Κreditprom
Το ενδιαφέρον της για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού της Ουκρανικής Τράπεζας ΚreditProm κοινοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς μέσω επιστολής της προς το Χρηματιστήριο, σε απάντηση σχετικής ερώτησης της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαιώνοντας όσα είχε μεταδώσει το Euro2day.gr στις 24 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, συμμετέχει στην πρώτη (μη δεσμευτική) φάση της σχετικής διαδικασίας.

Το δημοσίευμα της 24/10 ανέφερε πως η CreditProm, με στοιχεία τέλους 2006, κατείχε την 12η θέση σε μερίδιο στην τοπική αγορά με συνολικό ενεργητικό 7,1 δισ. χρίβνα (το ουκρανικό νόμισμα), μετοχικό κεφάλαιο 652 εκατ. χρίβνα και κέρδη 57 εκατ. χρίβνα.

Το τίμημα για την εξαγορά της, σύμφωνα με ορκωτούς που δραστηριοποιούνται στις αγορές της Ν. Α Ευρώπης, μπορεί να ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ, καθώς διαθέτει μεγάλο δίκτυο καταστημάτων και το ενδιαφέρον για την απόκτησή της από πλευράς ευρωπαικών τραπεζών είναι μεγάλο.

* Δείτε το δημοσίευμα της 24/10 στη δεξιά στήλη ”Σχετικά άρθρα”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v