Altec: Από φθινόπωρο η συμφωνία με τις τράπεζες

Η μέχρι σήμερα αδυναμία διοίκησης και τραπεζών να έρθουν σε συμφωνία έχει μετατρέψει σε… σίριαλ ακόμη και την τακτική γενική συνέλευση της οικονομικής χρήσης 2015. Γιατί αναβλήθηκε.

Altec: Από φθινόπωρο η συμφωνία με τις τράπεζες

Για το… φθινόπωρο μεταφέρεται πλέον το αποτέλεσμα των συζητήσεων μεταξύ της διοίκησης του ομίλου Altec και των πιστωτριών-τραπεζών, οι οποίες ωστόσο έχουν και την ιδιότητα των βασικών μετόχων.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι κάτι καλό θα βγει από τις συζητήσεις που γίνονται, αλλά το βλέπω δύσκολο να έχουμε συμφωνία μέσα στον Αύγουστο», εκτίμησε υψηλόβαθμο στέλεχος της εισηγμένης, μιλώντας με το Euro2day.gr.

Ωστόσο, η μέχρι σήμερα αδυναμία διοίκησης και τραπεζών να έρθουν σε συμφωνία έχει μετατρέψει σε… σίριαλ ακόμη και την τακτική γενική συνέλευση της οικονομικής χρήσης 2015. Και αυτό γιατί το έκτο θέμα της συνέλευσης («θέματα σχετικά με τα άρθρα 47 και 48 του ν.2190.1920») απαιτεί αυξημένη απαρτία.

Έτσι, η τακτική γενική συνέλευση της 30ής Ιουνίου αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των προέδρου και αντιπροέδρου της εταιρείας (κ.κ. Αθ. Αθανασούλη και Σπ. Παμπουκίδη) ενώ η σημερινή γενική συνέλευση αναβλήθηκε… λόγω έλλειψης της ελάχιστης εκ του νόμου απαιτούμενης απαρτίας.

Ειδικότερα, το παρών (απαρτία γύρω στο 35%) έδωσαν οι κ.κ. Αθανασούλης-Παμπουκίδης, ενώ από τις τράπεζες εμφανίστηκε μόνο η Eurobank.

Θυμίζουμε ότι στις 30 Ιουνίου, η αναβολή συνοδεύτηκε από την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας: «Το αίτημα υπεβλήθη εγγράφως αναφέροντας ότι εκκρεμεί από τις μετόχους-τράπεζες η ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου προκειμένου να επέλθει η επιχειρηματική και κεφαλαιακή αναδιάρθρωσή του, η οποία έχει καταστεί αναγκαία προ πολλών ετών και είναι πλέον σε κατάσταση που δεν επιδέχεται καμία περαιτέρω αναβολή».

Να σημειωθεί πως η μετοχή της ALTEC παραμένει εκτός διαπραγμάτευσης από την 1η Δεκεμβρίου του 2015.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v