Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη φημολογία για την Alpha Bank

Σημαντική άνοδος παρατηρείται σήμερα στη μετοχή της Alpha Bank τόσο εξαιτίας της τροπολογίας για ένταξη των εργαζομένων στο ΕΤΑΤ, όσο και εξαιτίας φημολογίας ότι επίκειται κάποια κίνηση συνένωσης στην κορυφή του τραπεζικού συστήματος με βασικό άξονα την ίδια.

Έντονη φημολογία για την Alpha Bank
Σημαντική άνοδος παρατηρείται σήμερα στη μετοχή της Alpha Bank εξαιτίας φημολογίας ότι επίκειται κάποια κίνηση συνένωσης στην κορυφή του τραπεζικού συστήματος με βασικό άξονα την ίδια.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται κατά 3,18% στα 25,94%.

Οι φήμες φέρουν ως ενδιαφερόμενους την Εθνική και τον όμιλο Marfin. Ωστόσο, κύκλοι του ομίλου Marfin διαψεύδουν κατηγορηματικά από την πλευρά τους αυτό το ενδεχόμενο.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Εθνική, διαψεύδονται τα όσα ακούγονται στην αγορά περί προσέγγισης της Alpha Bank, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τροπολογία για ένταξη εργαζομένων στο ΕΤΑΤ

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομίας και Απασχόλησης Γ. Αλογοσκούφης και Β. Μαγγίνας, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Τράπεζης Πίστεως θα υπάγονται υποχρεωτικά στο ΕΤΑΤ από την 1η Ιανουαρίου 2008.

Στην τροπολογία ορίζεται ότι η οικονομική επιβάρυνση του ΕΤΑΤ καλύπτεται με την καταβολή ποσού 543 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank σε 10 ετήσιες ισόποσες δόσεις, αποδιδόμενες κάθε Ιανουάριο αρχής γενομένης από το 2008, με την καταβολή οικονομικών πόρων στους οποίους περιλαμβάνεται εισφορά ασφαλισμένου 3,5% και ισόποση εισφορά εργοδότη.

Με τα παραπάνω ποσά εισφορών και οικονομικών επιβαρύνσεων εξαντλείται η υποχρέωση της Alpha Bank για κάλυψη επιπλέον εισφορών ή παροχών προς το ΕΤΑΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v