Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EΤΕ & MIG ”διερευνούν” αγορές της Κ. Ευρώπης

Στο εξωτερικό στρέφουν το ενδιαφέρον για την περαιτέρω επέκτασή τους οι μεγάλοι ελληνικοί χρηματοπιστωτικοί όμιλοι. Τόσο ο όμιλος Εθνικής όσο και ο όμιλος ΜΙG φέρονται να διερευνούν συγκεκριμένες αγορές και μάλιστα όχι μόνο της ανατολικής Ευρώπης και των χωρών που προέκυψαν από τη διάλυση της πρώην ΕΣΣΔ, όπως παραδοσιακά συνέβαινε έως σήμερα, αλλά και από την κεντρική Ευρώπη.

EΤΕ & MIG ”διερευνούν” αγορές της Κ. Ευρώπης
Στο εξωτερικό στρέφουν το ενδιαφέρον για την περαιτέρω επέκτασή τους οι μεγάλοι ελληνικοί χρηματοπιστωτικοί όμιλοι.

Ήδη, τόσο ο όμιλος Εθνικής όσο και ο όμιλος ΜΙG φέρονται να διερευνούν συγκεκριμένες αγορές και μάλιστα όχι μόνο της ανατολικής Ευρώπης και των χωρών που προέκυψαν από τη διάλυση της πρώην ΕΣΣΔ, όπως παραδοσιακά συνέβαινε έως σήμερα, αλλά και από την κεντρική Ευρώπη.

Οι πληροφορίες του Euro2day.gr μάλιστα αναφέρουν ότι έχουν ήδη επιλεγεί δύο αγορές-στόχοι και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επιχειρηθούν οι πρώτες προσεγγίσεις με επικεφαλής τραπεζικών ομίλων που έχουν την έδρα τους εκεί.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπεται ο προνομιακός -για τις ελληνικές τράπεζες- χώρος της ΝΑ. Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό, για παράδειγμα, η ΕΤΕ εξακολουθεί να αναζητά μεγάλη τράπεζα-στόχο στην Ουκρανία, ενώ στα υπ’ όψιν της διοίκησής της εξακολουθεί να είναι η πολλά υποσχόμενη αγορά της Ρουμανίας.

Γ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v