Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Συνεχίζεται το Δ.Σ. για μειοψηφίες Cosmote

Συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΤΕ, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί και να αποφασισθεί η εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote. Πληροφορίες ότι η Merrill Lynch θα αναλάβει το bridge financing.

ΟΤΕ: Συνεχίζεται το Δ.Σ. για μειοψηφίες Cosmote
Συνεχίζεται μέχρι και αυτή την ώρα η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΟΤΕ, κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί και να αποφασισθεί η εξαγορά των μειοψηφιών της Cosmote.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν κυκλοφορήσει, το Δ.Σ. του Οργανισμού αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα την έγκριση δημόσιας προσφοράς για την απόκτηση του 33% της θυγατρικής του οργανισμού.

Μάλιστα, αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες ότι η Merrill Lynch θα αναλάβει το bridge financing του όλου εγχειρήματος, το οποίο θα είναι της τάξεως των 3 δισ. ευρώ περίπου, εφ’ όσον επιβεβαιωθεί η τιμή των 26,5 ευρώ ανά μετοχή.

Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί το κατά πόσο η προσφορά θα είναι εξ’ ολοκλήρου σε μετρητά ή εάν θα χρησιμοποιθούν και μετοχικά ανταλλάγματα, καθώς το κόστος μιας τέτοιας κίνησης είναι ιδιαίτερα υψηλό ακόμη και για έναν οργανισμό του μεγέθους του ΟΤΕ.

Το τίμημα, στα 26,5 ευρώ ανά μετοχή, εφόσον επιβεβαιωθεί μεταφράζεται σε premium 6% σε σχέση με τη χθεσινή τιμή κλεισίματος της Cosmote.

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα, το Δ.Σ. του ΧΑ. αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών του ΟΤΕ και της Cosmote, καθώς και των παράγωγων προϊόντων τους, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έως ότου να παρασχεθούν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την εξαγορά από τον ΟΤΕ του μειοψηφικού πακέτου της Cosmote.

---- Τι ειπώθηκκε στο conference call της Cosmote

Μια ισχυρότερη διασύνδεση με την μητρική ΟΤΕ θα επιτρέψει στην Cosmote να αντιμετωπίσει καλύτερα τις προκλήσεις του ανταγωνισμού, τόνισε η διοίκηση της εταιρίας στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

Η διοίκηση της Cosmote σημείωσε ότι υπάρχουν δυο βασικοί ανταγωνιστές στην Ελλάδα, η Vodafone και η Wind και ότι και οι δυο προσφέρουν συνδυαστικές υπηρεσίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και Internet. Η Cosmote θα μπορέσει να προσφέρει αντίστοιχες υπηρεσίες εάν συνεργαστεί στενότερα με τον ΟΤΕ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης της Cosmote, ο ΟΤΕ δεν θα εκδηλώσει πρόθεση να απορροφήσει την εταιρία μετά τις εξαγορές των μειοψηφιών, αλλά η Cosmote θα παραμείνει αυτόνομη εταιρική οντότητα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι όταν κατατεθεί προσφορά από τον ΟΤΕ για την εξαγορά των μειοψηφιών, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου για να αποφασιστεί τι θα προταθεί στους μετόχους.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v