Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Συμφωνία με την Intarget ενόψει MiFID

Το Χρηματιστήριο Αθηνώνανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας με την εταιρία ”Intarget Ανώνυμη Εταιρεία Συστημάτων και Υπηρεσιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών” για την απόκτηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων χρήσης και εκμετάλλευσης της εφαρμογής λογισμικού InBroker, ενόψει της εφαρμογή της οδηγίας MiFID.

ΕΧΑΕ: Συμφωνία με την Intarget ενόψει MiFID
Το Χρηματιστήριο Αθηνώνανακοινώνει τη σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία ”Intarget Ανώνυμη Εταιρεία Συστημάτων και Υπηρεσιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών” (www.intarget.gr) για την απόκτηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων χρήσης και εκμετάλλευσης της εφαρμογής λογισμικού InBroker® (www.inbroker.gr).

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το ΧΑ αναλαμβάνει πλήρως τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις από τις συμβάσεις της Intarget με τους πελάτες της που χρησιμοποιούν την εφαρμογή InBroker®, καθώς και την υποχρέωση συνεχούς συντήρησης και εμπλουτισμού της εφαρμογής με νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά για την κάλυψη νέων αναγκών των πελατών, στις αγορές που λειτουργεί ή υποστηρίζει το ΧΑ.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 12/11/2007, η εμπορική διάθεση, η λειτουργία, η συντήρηση και η υποστήριξη πελατών των υπηρεσιών Inbroker θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από το ΧΑ.

Με την απόκτηση της εφαρμογής λογισμικού InBroker®, το ΧΑ κάνει ένα ακόμη βήμα υλοποίησης δράσεων που προβλέπονται στο αναπτυξιακό πλάνο που συντάχθηκε από την ΕΧΑΕ στις αρχές του έτους.

Συγκεκριμένα με την εφαρμογή αυτή, ο Όμιλος:

Προσθέτει στη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών που ήδη διαθέτει στα Μέλη του, ένα προϊόν χρηματιστηριακής πληροφόρησης με σημαντική διείσδυση στην συγκεκριμένη αγορά.

Βελτιώνει το διαθέσιμο λογισμικό βάσης (baseline software) που θα χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση του έργου Χ-ΝΕΤ και ενδυναμώνει την ομάδα υποστήριξής του. Το έργο Χ-ΝΕΤ εντάσσεται στο σχεδιασμό του ομίλου ΕΧΑΕ για την ανάληψη πρωτοβουλιών αύξησης της προσβασιμότητας του διεθνούς ρευστότητας κεφαλαίων σε επενδυτικές ευκαιρίες της περιοχής.

Συγκεκριμένα, αποσκοπεί στη δημιουργία ενός δικτύου που θα επιτρέπει την κοινή πρόσβαση στα ηλεκτρονικά συστήματα συναλλαγών (διαπραγμάτευσης, διάχυσης πληροφόρησης και εκκαθάρισης-διακανονισμού) που εξυπηρετούν τις αγορές των συνεργαζομένων χρηματιστηρίων στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και Μεσογείου.

Δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκμετάλλευσης ανάλογων ευκαιριών επέκτασης των συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, με αυτές που διαφαίνεται ότι θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν τα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια, στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεφαλαιαγοράς, που διαμορφώνεται μετά την εφαρμογή της οδηγίας MiFID.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v