Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank Romania: Αναβαθμίζει στόχους 3ετίας

Σε ανοδική αναθεώρηση της τριετούς στρατηγικής ανάπτυξής της, μετά τις σημαντικές αυξήσεις που πέτυχε το 2007, προχωρά η ρουμανική θυγατρική της Alpha Bank. Προβλέπει μερίδιο αγοράς 13%, ενώ εκτιμά και αύξηση της κερδοφορίας κατά τουλάχιστον 30% το 2008.

Alpha Bank Romania: Αναβαθμίζει στόχους 3ετίας
Σε ανοδική αναθεώρηση της τριετούς στρατηγικής ανάπτυξής της, μετά τις σημαντικές αυξήσεις που πέτυχε το 2007, προχωρά η ρουμανική θυγατρική της Alpha Bank.

”Αναθεωρήσαμε τα στρατηγικά μας σχέδια και πλέον στοχεύουμε σε μερίδιο αγοράς της τάξης του 13% το 2010, έναντι του αρχικού στόχου για 10%”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Romania, κ. Sergiu Oprescu, σε συνέντευξή του στο ρουμανικό site ZF. Για τον σχεδιασμό αυτό η τράπεζα έλαβε υπ’ όψιν της ετήσιο ρυθμό αύξησης της αγοράς της τάξης του 35% για την περίοδο αυτή, αναφέρεται στο τηλεγράφημα του ZF.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του στελέχους της Alpha Bank Romania, τον επόμενο χρόνο η τράπεζα αναμένεται να τριπλασιάσει σχεδόν το πιστωτικό της χαρτοφυλάκιο.

Η αύξηση αυτή θα έχει στόχο κυρίως τον τομέα του consumer banking, μέσω της επέκτασης του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της, μέχρι το 2010 θα λειτουργούν 380 καταστήματα της Alpha Bank, έναντι 300 καταστημάτων που ήταν το αρχικό σχέδιο.

Η διαφορά θα καλυφθεί από την εφαρμογή ενός νέου concept υποκαταστημάτων, των μικρών μεγέθους χώρων που φέρουν την ονομασία Alpha Point, οι οποίοι θα εξυπηρετούν αποκλειστικά πελάτες του consumer banking.

Στο τέλος της τρέχουσας χρήσης, αναφέρει το ZF, η Alpha Bank θα διαθέτει 10 τέτοια σημεία πώλησης σε μεγάλες εμπορικές περιοχές. Επιπλέον, το δίκτυο της τράπεζας θα αριθμεί 125 καταστήματα, ενώ άλλα 75 θα προστεθούν στο δίκτυό της τον επόμενο χρόνο.

Αν και το επίπεδο των επενδύσεων θα παραμείνει σημαντικά υψηλό τα επόμενα χρόνια, ο κ. Oprescu θεωρεί ότι θα υπάρξει αύξηση της κερδοφορίας μετά την πτώση που εμφανίζεται φέτος.

”Εκτιμούμε σημαντική αύξηση της κερδοφορίας τον επόμενο χρόνο, τουλάχιστον 30% σε σχέση με το 2007”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Oprescu.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v