Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δηλώσεις Βγενόπουλου στη Γ.Σ. της Vivartia

Εφ’ όλης της ύλης δηλώσεις για τα καυτά θέματα που αφορούν τη Vivartia πραγματοποίησε ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εισηγμένης. Τι είπε για ιδιωτικό placement, εξαγορές, ΜΕΒΓΑΛ αλλά και για το καρτέλ γάλακτος.

Δηλώσεις Βγενόπουλου στη Γ.Σ. της Vivartia
Το ”πράσινο φως” για τη διάθεση μετοχών σε μέλη του ΔΣ και στελέχη της εταιρίας καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών στα οποία περιλαμβάνονται και πρόσωπα που παρέχουν στις εταιρείες αυτές υπηρεσίες σε σταθερή βάση, ρητά εξαιρουμένων των μελών του ΔΣ και των στελεχών της MIG, έδωσε πριν από λίγο η έκτακτη γενική συνέλευση της Vivartia.

Το stock option θα γίνει μέσα από την έκδοση νέων μετοχών, στο 1/10 των υφιστάμενων, με τιμή διάθεσης 28,6 ευρώ ανά μετοχή.

Παράλληλα, η συνέλευση ενέκρινε το νέο εννεαμελές Δ.Σ. τριετούς θητείας. Πρόκειται για τους κ. Μαλαματίνα, Βγενόπουλο, Θεοδωρόπουλο, Σουβατζόγλου, Καρατζένη, Βιβιέν, Χαραμή, Ταμβακάκη και Φουρλή.

Σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό placement, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ διευκρίνισε ότι στόχος της εταιρίας είναι το ποσοστό της MIG στη Vivartia να είναι μικρότερο από 80%, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η εταιρία θα ξαναβρεί τον μετοχικό της χαρακτήρα.

Όσον αφορά στο business plan, η διοίκηση της εταιρίας δεν θέλησε να αποκαλύψει τους στόχους εξαγορών, διευκρίνισε ωστόσο ότι θα επενδυθούν την επόμενη 5ετία 800 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξή της, εκ των οποίων τα 400 εκατ. θα προέλθουν και μέσω της αξιοποίησης των assets της.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα η εταιρία πήρε προς εξέταση τον φάκελο της γαλακτοβιομηχανίας Ροδόπη.

Όσον αφορά στις σχέσεις με τη ΜΕΒΓΑΛ, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε ότι είναι άριστες και ότι η διοίκησή της και οι μέτοχοί της χαίρουν μεγάλης εκτίμησης, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει πώς ήταν αυτές πριν.

Καλή συνεργασία επιδιώκει η εταιρία και με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, διότι, όπως ανέφερε ο κ. Βγενόπουλος, είναι για το καλύτερο συμφέρον της αγοράς.

Ωστόσο, σημείωσε ότι όλη αυτή η ιστορία πήρε πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις απ’ ό,τι έπρεπε να είχε πάρει.

Αναφορικά με την επικείμενη απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το γάλα, σημείωσε ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για καρτέλ.

---Συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα

Κατόπιν της από 9.11.2007 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Vivartia αναφορικά με την εκλογή νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως:

1. Διονύσιος Κωνσταντίνου Μαλαματίνας, Πρόεδρος, Εκτελεστικό

Μέλος

2. Ανδρέας Ευάγγελου Βγενόπουλος, Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

3. Σπυρίδων Ιωάννου Θεοδωρόπουλος, Δ/νων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

4. Αρετή Γεωργίου Σουβατζόγλου, Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος

5. Φώτιος Δημητρίου Καρατζένης, Εκτελεστικό Μέλος

6. Cristophe Francoise Vivien, Εκτελεστικό Μέλος

7. Θεμιστοκλής Βασιλείου Χαραμής, Μη Εκτελεστικό Μέλος

8. Απόστολος Σταύρου Ταμβακάκης, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

9. Βασίλειος Στυλιανού Φουρλής, Σύμβουλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Αλεξ. Γκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v