Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Διανομή προμερίσματος 0,32 ευρώ

Προμέρισμα 0,32 ευρώ ανά μετοχή εγκρίθηκε πριν από λίγο στην έκτακτη γενική συνέλευση της EFG Eurobank Ergasias. Λόγω έλλειψης απαρτίας τα υπόλοιπα θέματα της Γ.Σ. θα συζητηθούν σε νέα επαναληπτική, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου.

Eurobank: Διανομή προμερίσματος 0,32 ευρώ
Προμέρισμα 0,32 ευρώ ανά μετοχή εγκρίθηκε πριν από λίγο στην έκτακτη γενική συνέλευση της EFG Eurobank Ergasias.

Το προμέρισμα, συνολικού ποσού €167 εκ. είναι μεγαλύτερο κατά 23% του συνολικού προμερίσματος που είχε χορηγηθεί το 2006.

Επίσης, αποφασίστηκε η διάθεση μέχρι 170.000 δωρεάν μετοχών στους 5.000 εργαζομένους της τράπεζας, που θα μοιραστούν από 15 μέχρι 50 μετοχές.

Λόγω έλλειψης απαρτίας τα υπόλοιπα θέματα της Γ.Σ. θα συζητηθούν σε νέα επαναληπτική, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου.

Εκεί θα συζητηθεί και η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας για παροχή στους Μετόχους της δυνατότητας να λάβουν το προσωρινό μέρισμα, κατά τη διακριτική τους ευχέρεια είτε σε μετρητά είτε υπό μορφή μετοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας θα εισηγηθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση, οι μέτοχοι που θα επιλέξουν να λάβουν το μέρισμα σε μετοχές, να έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να ασκήσουν το δικαίωμά τους είτε εν όλω είτε εν μέρει.

Σύμφωνα με την πρόταση του δ.σ., οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν λόγω της επανεπένδυσης του μερίσματος, θα διατεθούν χωρίς καμμία πρόσθετη επιβάρυνση (έξοδα συναλλαγής) και με τιμή μειωμένη κατά 3% του μέσου όρου της τιμής κλεισίματος της μετοχής κατά τις τέσσερις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης της μετοχής από την ημέρα αποκοπής του δικαιώματος λήψης προμερίσματος.

Επισημαίνεται ότι η Eurobank θα είναι η πρώτη εισηγμένη Ελληνική εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα στους μετόχους να επιλέξουν τη λήψη του μερίσματός τους είτε σε μετρητά είτε σε μετοχές.

Ακόμη, στην έκτακτη γενική συνέλευση της 21ης Νοεμβρίου, θα συζητηθούν:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας με έκδοση νέων μετοχών, συντελούμενη με επανεπένδυση του προσωρινού μερίσματος χρήσης 2007. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

2. Παροχή εξουσίας στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της μέχρι το ποσό των 150 εκατ. ευρώ στα επόμενα 3 έτη, σύμφωνα με το άρθρο 13 § 1 στοιχ. β Κ.Ν. 2190/1920.

3. Τροποποίηση της απόφασης της α΄ επαναληπτικής τακτικής γενικής συνέλευσης της 17ης/4/2006 για το πρόγραμμα διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.

4. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας μέχρι το ποσό των 22 εκατ. ευρώ, με έκδοση νέων μετοχών και καταβολή μετρητών, συντελούμενη με ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού.

5. Έγκριση των αμοιβών των μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Γ. Μαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v