Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Σημίτη - Καρατζά για το μέλλον της ΕΤΕ

Κρίσιμα θέματα που αφορούν και στο μέλλον της Εθνικής συμπεριλαμβάνονται στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του διοικητή της Εθνικής Θ. Καρατζά.

Συνάντηση Σημίτη - Καρατζά για το μέλλον της ΕΤΕ
Κρίσιμα θέματα που αφορούν και στο μέλλον της Εθνικής είναι στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταξύ του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη και του διοικητή της Εθνικής

Θ. Καρατζά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ”τράπεζι” θα τεθεί και το ζήτημα της μερικής έστω ”απομάκρυνσης” του δημοσίου από το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, στο πλαίσιο της σχετικής προαναγγελίας που είχε κάνει τον περασμένο Μάρτιο ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης.

Η ”κερκόπορτα” για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας θα πρέπει να αναζητηθεί στη συμμετοχή που έχει στην Εθνική το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η οποία έως το τέλος του έτους αναμένεται ότι θα περάσει στη ΔΕΚΑ, δηλαδή απευθείας στο ελληνικό δημόσιο.

Το πιθανότερο είναι ότι η ίδια η Εθνική θα διεκδικίσει αυτό το ποσοστό, εκτός κι αν τεθεί θέμα έκδοσης ομολογιακού δανείου.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν και θέματα σχετικά με την οικονομική πολιτική, με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v