Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΡΑΕ: Υπέρ απελευθέρωσης στο βιομηχανικό ρεύμα

Την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης εισηγείται η ΡΑΕ προς τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια. Η γνωμοδότηση αφορά περίπου σε 25 μεγάλους πελάτες της ΔΕΗ, που συνδέονται με την υψηλή τάση.

ΡΑΕ: Υπέρ απελευθέρωσης στο βιομηχανικό ρεύμα
της Χρύσας Λιάγγου

Την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης (A-150) εισηγείται η ΡΑΕ προς τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια έπειτα από σχετικό αίτημα της ΔΕΗ.

Η γνωμοδότηση αφορά περίπου σε 25 μεγάλους πελάτες της ΔΕΗ, που συνδέονται με την υψηλή τάση και προτείνεται η εξαίρεσή τους από τον περιορισμό της ρύθμισης καθορισμού τιμολογίων από τον εκάστοτε υπουργό Ανάπτυξης.

Το σκεπτικό της ΡΑΕ αναφέρει ότι τα υφιστάμενα τιμολόγια πώλησης πελατών υψηλής τάσης δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη του ανταγωνισμού μεταξύ των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η σημερινή δομή των τιμολογίων της ΔΕΗ είναι απαρχαιωμένη και δεν ανταποκρίνεται ούτε στο ελάχιστο στις σύγχρονες πρακτικές που έχουν υιοθετηθεί στις δυτικές ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη αυτή συναντά σφοδρές αντιδράσεις από τον χώρο της βιομηχανίας, ενώ δεν αποκλείεται και σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v