Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Κατάληψη ΓΕΝΟΠ στο γραφείο Αθανασόπουλου

Το γραφείο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Αθανασόπουλου, έχει καταλάβει εδώ και μιάμιση ώρα περίπου η ΓΕΝΟΠ, με διάθεση να μην απομακρυνθεί εάν η διοίκηση δεν υποχωρήσει στο αίτημα για διεκδίκηση νέας ισχύος από την Επιχείρηση. Πως σχολιάζει η ΔΕΗ.

ΔΕΗ: Κατάληψη ΓΕΝΟΠ στο γραφείο Αθανασόπουλου
της Χρύσας Λιάγγου

Το γραφείο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Αθανασόπουλου, έχει καταλάβει εδώ και μιάμιση ώρα περίπου η ΓΕΝΟΠ, με διάθεση να μην απομακρυνθεί εάν η διοίκηση δεν υποχωρήσει στο αίτημα για διεκδίκηση νέας ισχύος από την Επιχείρηση.

Στο μεταξύ, το συνδικάτο στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισε να προκηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Κυριακή στις 12 το βράδυ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, καταγγέλλει με δηλώσεις του κα τη στάση του ΥΠΑΝ Χρήστου Φώλια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει για το αν πράγματι στηρίζει ή όχι τον κ. Αθανασόπουλο τη στιγμή που όταν συζητάει με τους εργαζόμενους εμφανίζεται να συμφωνεί με τα αιτήματά τους.

--- Πως σχολιάζει η ΔΕΗ

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει τα εξής:

”Η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. θεωρεί ότι ο ρόλος του Συνδικάτου είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τη λειτουργία της Επιχείρησης. Όμως οι ρόλοι Διοίκησης και Εκπροσώπων των εργαζομένων θα πρέπει να είναι διακριτοί.

Μέχρι σήμερα η Διοίκηση είχε ένα γόνιμο διάλογο με τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με αποτέλεσμα να υπάρξει συμφωνία τόσο σε θέματα διερεύνησης της βέλτιστης εταιρικής διάρθρωσης όσο και σε θέματα βελτιστοποίησης του χαρτοφυλακίου του παραγωγικού της δυναμικού.

Πρόθεση τόσο της Διοίκησης όσο και όλων των εργαζομένων είναι η επαύξηση του παραγωγικού μας δυναμικού, θέμα που για να επιτευχθεί απαιτεί λεπτούς χειρισμούς σε όλα τα επίπεδα των θεσμοθετημένων φορέων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Για το λόγο αυτό άλλωστε η Εισήγηση που προωθείται για λήψη Απόφασης από το Δ.Σ. της Επιχείρησης ουδεμία αναφορά έχει κατά πόσον οι Μονάδες που η ΔΕΗ Α.Ε. θέλει να κατασκευάσει πρόκειται να αντικαταστήσουν ή να προσθέσουν παραγωγικό δυναμικό.

Στα πλαίσια αυτά οι αντιδράσεις εκ μέρους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν είναι κατανοητό σε τι αποσκοπούν.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v