Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Απεργίες συζητά η ΓΕΝΟΠ

Σε συνεδρίαση βρίσκεται αυτή την ώρα το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ώστε να αποφασίσει σχετικά με το αν θα άρει ή θα προχωρήσει σε 48ώρες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν κλιμακούμενες από την προσεχή Δευτέρα.

ΔΕΗ: Απεργίες συζητά η ΓΕΝΟΠ
της Χρύσας Λιάγγου

Σε συνεδρίαση βρίσκεται αυτή την ώρα το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ώστε να αποφασίσει σχετικά με το αν θα άρει ή θα προχωρήσει σε 48ώρες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινούν κλιμακούμενες από την προσεχή Δευτέρα.

Το κλίμα που διαμορφώθηκε στη συνάντηση που είχε η ΓΕΝΟΠ με τον κ. Χρ. Φώλια δεν φαίνεται να ήταν το καλύτερο. Μετά το πέρας της συνάντησης επικράτησε σύγχυση από διαρροές σχετικά με τη στάση του Υπουργού την οποία διευκρίνισαν στο τέλος κύκλοι του Υπουργείου δηλώνοντας ότι ο κ. Φώλιας παρέχει πλήρη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Αθανασόπουλου και οι απόψεις του για τη ΔΕΗ ταυτίζονται.

Νωρίτερα πληροφορίες έκαναν λόγο για διαφωνίες του Υπουργού με τον κ. Αθανασόπουλο και ταύτιση απόψεων με αυτές των συνδικάτων.

**** Νωρίτερα το euro2day.gr μετέδωσε: ”Nέο αδιέξοδο προέκυψε στις σχέσεις της ΓΕΝΟΠ με τη διοίκηση της ΔΕΗ, καθώς αργά το βράδυ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκης Αθανασόπουλος πήρε πίσω τη συμφωνία στην οποία είχε έρθει με τη ΓΕΝΟΠ ο γενικός διευθυντής Παραγωγής κ. Μιζάν έπειτα από πολλές ώρες διαβουλεύσεων.

Ο τελευταίος αποδέχτηκε την πρόταση της ΓΕΝΟΠ για παραγωγή νέας ισχύος 2.400 MW προς αντικατάσταση παλαιάς και 800 MW χωρίς δέσμευση για αντικατάσταση. Τα 800 MW υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ ότι θα πρέπει να τα διεκδικήσει η ΔΕΗ από τη νέα ισχύ των 3.600 MW που έχει ανάγκη το σύστημα μέχρι το 2015 και όχι να τα αφήσει ”λεία” στους ιδιώτες παραγωγούς.

Και ενώ η πρόταση έγινε αποδεκτή από τον κ. Μιζάν, παρουσία και των υπόλοιπων γενικών διευθυντών της Επιχείρησης, όταν ανακοινώθηκε στον κ. Αθανασόπουλο, έμεινε έκπληκτος και εξέφρασε την απορία του προς τον κ. Μιζάν αλλά και την κάθετη διαφωνία του.

Η στάση του κ. Αθανασόπουλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ, η οποία ζήτησε συνάντηση για σήμερα με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρ. Φώλια και αποφάσισε να συγκαλέσει αμέσως μετά Δ.Σ. για να ενεργοποιήσει τις 48ωρες απεργίες που είχε υπό αίρεση και ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα.

*** Τι απαντά η ΔΕΗ

”Δεν υφίσταται ουδεμία διαφωνία μεταξύ του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Αθανασόπουλου και του γενικού διευθυντή Παραγωγής κ. Μιζάν όσον αφορά το στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης της επιχείρησης και οι απόψεις τους ταυτίζονται πλήρως, όπως αυτές αντικατοπτρίζονται και στη σχετική εισήγηση προς το διοικητικό συμβούλιο”. Τη δήλωση αυτή έκανε προς το euro2day η διεύθυνση Επικοινωνίας της ΔΕΗ σχετικά με τις παραπάνω πληροφορίες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v