Στενεύουν τα περιθώρια για την ALTEC;

«Το περσινό EBITDA της εταιρίας ήταν αρνητικό. Η νέα πρόταση «αναδιάρθρωσης» που υπεβλήθη στις πιστώτριες τράπεζες το Φεβρουάριο του 2016 περιελάμβανε και «σημαντική μείωση των δανειακών υποχρεώσεων μέσω εναλλακτικών σεναρίων».

Στενεύουν τα περιθώρια για την ALTEC;

Όποιος έχει παρακολουθήσει τις τακτικές γενικές συνελεύσεις των τελευταίων πέντε τουλάχιστον ετών της ALTEC, θα συμφωνήσει ότι ήταν όλες τους περίπου πανομοιότυπες, με τον πρόεδρο (γνωστό στους χρηματιστηριακούς επενδυτές «από τα παλιά) Θανάση Αθανασούλη:

• Να «πανηγυρίζει» για το θετικό λειτουργικό EBITDA που σημείωνε κάθε χρόνο ο όμιλος κόντρα το περιβάλλον της κρίσης και στις παρενέργειες που προκαλούσε η ύπαρξη αρνητικών ιδίων κεφαλαίων (101 εκατ. ευρώ στις 31/12/2015).

• Να καλεί κάθε φορά τις πιστώτριες τράπεζες (που παράλληλα ήταν και είναι επίσης οι βασικότεροι μέτοχοι) να ρυθμίσουν τα δάνεια σε μια «ρεαλιστική βάση», χωρίς να αναφέρει ούτε μια φορά τη λέξη «κούρεμα».

• Να προειδοποιεί πως σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών στην πληροφορική, η ALTEC δεν μπορεί να μένει εδώ και τόσα χρόνια χωρίς τις απαιτούμενες επενδύσεις (μόλις 85 χιλ. ευρώ σ' ολόκληρο το 2015).

Ενδεχομένως, να ζούσαμε παρόμοιες στιγμές και κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της ALTEC αν η πλευρά Αθανασούλη-Παμπουκίδη (του management δηλαδή που «τρέχει» την εταιρεία) δεν ζητούσε την αναβολή της για την 27η Ιουλίου, χρησιμοποιώντας ως όπλο το ότι κατέχει ποσοστό άνω του 5% (ειδικότερα το 21%).

Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, «το αίτημα υπεβλήθη εγγράφως αναφέροντας ότι εκκρεμεί από τις μετόχους-τράπεζες η ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης του ομίλου προκειμένου να επέλθει η επιχειρηματική και κεφαλαιακή αναδιάρθρωση του, η οποία έχει καταστεί αναγκαία προ πολλών ετών και είναι πλέον σε κατάσταση που δεν επιδέχεται καμία περαιτέρω αναβολή».

Να σημειωθεί πως η μετοχή της ALTEC παραμένει εκτός διαπραγμάτευσης από την 1η Δεκεμβρίου του 2015, επειδή οι λογιστικές καταστάσεις του εννεαμήνου της προηγούμενης χρήσης δεν είχαν συναχθεί με βάση τα ΔΛΠ.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί πως το EBITDA του 2015 ήταν αρνητικό, ενώ η νέα «αναθεωρημένη πρόταση επιχειρηματικής και κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης» που υπεβλήθη στις πιστώτριες τράπεζες το Φεβρουάριο του 2016 περιελάμβανε και «σημαντική μείωση των δανειακών υποχρεώσεων μέσω εναλλακτικών σεναρίων»...

Στενεύουν άραγε τα περιθώρια για την ALTEC;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v