Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Εγκρίθηκε η διανομή δωρεάν μετοχών (1ν/1π)

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ κατά 20,328 εκατ. ευρώ και τη διανομή μιας δωρεάν μετοχής για κάθε μία παλαιά, ενέκρινε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση.

ΕΥΑΘ: Εγκρίθηκε η διανομή δωρεάν μετοχών (1ν/1π)
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ κατά 20,328 εκατ. ευρώ και τη διανομή μιας δωρεάν μετοχής για κάθε μία παλαιά ενέκρινε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, με ποσοστό 100% επί των παρισταμένων μετόχων.

Η εν λόγω αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 18.150.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 1,12 ευρώ έκαστη, και προκύπτει από κεφαλαιοποίηση μη διανεμηθέντων κερδών.

Μετά την εν λόγω αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα διαμορφωθεί σε 40,656 εκατ. ευρώ και θα διαιρείται σε 36.300.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,12 ευρώ έκαστη.

Την ίδια στιγμή επιπλέον η γενική συνέλευση επικύρωσε την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους του διοικητικού συμβουλίου, κ. Σταμάτη Καραμανλή, από τον κ. Κλεόβουλο Θεοτόκη, ενώ εγκρίθηκε η αναπλήρωση του αποχωρήσαντος -λόγω συνταξιοδότησης- εκπροσώπου των εργαζομένων, κ. Εμμανουήλ Σουάνη από τον αναπληρωματικό του, κ. Νικόλαο Αρζόγλου.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Γιώργος Σκόδρας, ενημέρωσε ότι η εταιρία, στο πλαίσιο του επενδυτικού της προγράμματος 2007-2011, υπέβαλλε στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στις 10/8/2007 δύο προτάσεις για την αδειοδότηση εγκατάστασης δύο μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από φωτοβολταϊκά, συνολικής ισχύος 2 MWp.

Οι δύο μονάδες θα λειτουργήσουν στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων Σίνδου και Μηχανιώνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v